Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban, prima ieșire publică din 2022. Motivul pentru care a stat ascuns. Ce spune despre Certificatul Verde
Ludovic Orban, prima ieșire publică din 2022. Motivul pentru care a stat ascuns. Ce spune despre Certificatul Verde

Ludovic Orban, prima ieșire publică din 2022. Motivul pentru care a stat ascuns. Ce spune despre Certificatul Verde

Deputatul Ludovic Orban a fost confirmat, pentru a doua oară de la începutul pandemiei, pozitiv la infectarea cu noul coronavirus.

Fostul premier și președinte al PNL, Ludovic Orban, a anunțat că a diagnosticat cu Covid-19 încă din primele zile ale acestui an. El a povestit în ce context s-a infectat cu noul coronavirus și a spus că este foarte posibil să fi fost vorba de tulpina Omicron.

„Am fost absent din spaţiul public după anul nou dintr-un motiv obiectiv. Am avut Covid-19. Am fost diagnosticat pozitiv la testul PCR efectuat în 5 ianuarie. Timp de doi ani, de la debutul pandemiei, am reuşit să mă feresc de coronavirus. M-am îmbolnavit, deşi sunt vaccinat şi cu doza a treia, administrată în octombrie 2021 şi respect regulile de protecţie sanitară. Cel mai probabil, am fost infectat cu Omicron”, a relatat Ludovic Orban.

Politicianul a precizat că nu a avut o formă gravă a Covid-19, iar simptomele s-au manifestat vreme de câteva zile. Ludovic Orban a relatat și cum a interacționat cu instituțiile statului în perioada în care a fost bolnav.

„Nu am avut o formă gravă. Simptomele – febră, tuse uscată, dureri de cap, dureri musculare, iritaţia căilor respiratorii – s-au manifestat timp de 2, 3 zile. Am putut să văd direct acţiunea instituţiilor implicate. Am fost sunat de DSP Bucureşti chiar în ziua în care am fost introdus în aplicaţia Coronaforms pentru efectuarea anchetei epidemiologice şi am primit pe mail decizia DSP cu privire la perioada de izolare în ziua următoare”, a povestit Ludovic Orban, într-un mesaj pe Facebook.

Deputatul nu a avut nevoie de internare

Deputatul Orban a mai spus că nu a avut nevoie de o internare la spital, dar că și-a monitorizat în permanență saturația de oxigen.

„Am fost sunat şi de un reprezentant al DSP Prahova, probabil pentru că în ancheta epidemiologică am indicat ca loc posibil de infectare o localitate din judeţul Prahova, unde mi-am petrecut revelionul. În perioada în care am fost izolat la domiciliu am fost vizitat de poliţie de două ori pentru a fi verificat dacă respect decizia de izolare. Nu am fost la spital, dar mi-am monitorizat constant saturaţia de oxigen cu pulsoxiometrul”, a menționat Ludovic Orban.

Orban a devenit adversar al Certificatului Verde

El a anunțat că și-a reluat activitatea după perioada de zece zile de izolare, conform reglementărilor în vigoare. În schimb, Ludovic Orban solicită coaliției de guvernare să renunțe la adoptarea legii privind Certificatul Verde.

„De astăzi, mi-am reluat activitatea obişnuită şi sunt la fel de dedicat ca şi până acum reprezentării în Parlament a cetăţenilor români. PS1: Vă recomand cu încredere să vă vaccinaţi. Chiar dacă nu elimină riscul de îmbolnăvire, cu siguranţă vă fereşte de o formă mai gravă a bolii. PS2: Solicit coaliţiei de guvernare să renunţe complet la ideea Certificatului Verde. PS3: Indiferent dacă sunteţi sau nu vaccinaţi, respectaţi în continuare măsurile de protecţie sanitară”, a adăugat deputatul Ludovic Orban.