Evenimentul Zilei > Actualitate > Ludovic Orban, detalii de ultimă oră despre noile restricții
Ludovic Orban, detalii de ultimă oră despre noile restricții

Ludovic Orban, detalii de ultimă oră despre noile restricții

Premierul Ludovic Orban a vorbit, miercuri dimineață, despre noile restricții care au fost adoptate aseară de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus.

Ludovic Orban a spus că va analiza la nivel de Guvern dacă noile măsuri vor fi implementate în toată țara sau numai în anumite zone, aglomerate, dând ca exemplul litoralul și Capitala.

„Deocamdată nu s-a adoptat nicio măsură. Este o propunere care a fost formulată de specialiști și care a fost adoptată de CNSU, dar ca propunere pentru modificarea hotărârii de guvern privind starea de alertă. Va fi pe ordinea de zi a ședinței de astăzi”, a subliniat premierul.

„Deci nu se închide nimic! După ora 23:00, anumite activități, unde de regulă după ora 23:00 există riscul de transmitere a virusului, vor fi închise. Ce analizăm, analizăm dacă aplicăm la nivelul întregii țări sau numai la nivelul zonelor, de exemplu la mare, la București, în județe unde există un nivel de răspândire mai larg, asta analizăm”, a mai declarat Ludovic Orban.

Printre măsurile adoptate în ședința de marți a CNSU se numără obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise.

Totodată, pe plajă, doar soții și copiii vor fi exceptați de la distanțarea de pe plajă.

Regula este și în apă, rămâne doar să o respectăm”, a spus, marți seară, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Digi24.

Tot potrivit hotărârii CNSU, terasele vor fi închise la ora 23.oo, iar „operatorii economici au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul”.

Tătaru a spus că perioada în care vor fi impuse măsurile „depinde de evoluție” și că propunerile CNSU vor fi adaptate de fiecare comitet județean pentru situații de urgență acolo unde există focare.

Măsurile sunt valabile de la data de 1 august.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: