Declarații Ludovic Orban, după negocierile cu Pro România:

„Mi s-a părut că ne-am înțeles că România are nevoie de un guvern care să asigure stabilitatea și să pregătească alegeriele.

Cred că am depășit punctele de divergență, am încrederea că până la final vom obține voturile celor de la Pro România.

Guvernul n-a fost în stare să facă bugetul.

Suntem de acord cu anticipatele, dar este nevoie de un acord politic, să fim siguri că învestirea a două guverne va fi respinsă, ca să putem declanșa alegerile anticipate. E nevoie să avem peste 50% din voturile din Parlament.


Citește și declarațiile lui Victor Ponta după întrevedere:

Anticipate concomitent cu localele! Ponta spune ce i-a cerut lui Orban


A rămas să avem runda a doua, dar sunt optimist.

Nu au cerut ministere și nici nu le-am oferit.

Voi avea întreaga disponibilitate pentru dialog, pentru ca Guvernul să fie învestit.

A nu învesti guvernul înseamnă a menține cabinetul demis și eșuat Dăncilă și a fi complice cu matrapazlâcurile ce se fac acum prin ministere.

Noi purtăm discuții cu reprezrentanții oficiali ai partenerilor noștri, nu pot să le cer listă de semnături; am încredere că parlamentarii fiecărei formațiuni ce se declară de acord cu învestirea guvernului vor vota astfel. Nu e ca la moțiunea de cenzură. Ar fi un semn de neîncredere o astfel de listă.

Guvernul actual și-a demonstrat incapacitatea cu examenul de rezidențiat. Dacă nu e în stare să-l facă, va fi prioritatea noastră. Dar e foarte ciudat că au scos doar atâtea locuri la concurs. E o formă de organizare care nu e necesară.

Noi vom prezenta echipa și programul la timp. Restul nu mai ține de noi, ci de Parlament, de birourile permanente.”