Astfel, după suspendarea din funcții a lui Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, prim vicepreședinte al PNL Iași va conduce filiala. Costel Alexe este anchetat de DNA în mai multe dosare și a fost implicat în o serie de scandaluri publice legate de numiri în funcții la Apele Române.

Două nume grele, Costel Alexe și Mihai Chirica s-au suspendat doar din funcțiile politice din PNL, nu și din cele administrative, de președinte al CJ Iași, și, respectiv, primar al municipiului Iași. Ludovic Orban a explicat că aceste funcții sunt alese și că există prezumția de nevinovăție.

Când își dorește Orban să fie Congresul PNL

Președintele PNL, le-a transmis luni colegilor din Biroul Executiv (BEX) al partidului că și-ar dori ca congresul la care va fi aleasă noua conducere să aibă loc în jurul datei de 15 septembrie. Orban le-a mai spus liderilor partidului că săptămâna viitoare, la viitoarea ședință a BEX, va convoca Consiliul Național, adică organismul de conducere care stabilește data congresului PNL, potrivit statutului.

Săptămâna trecută, fostul premier Ludovic Orban a spus că este singurul care s-a înscris în cursa pentru șefia PNL și că se bucură de o susținere puternică.

Contre din rândul colegilor

Mai multe voci din partid i-au reproșat însă lui Orban că ia deciziile singur, fără consultarea conducerii colective, și că și-ar dori să nu aibă contracandidat la șefia PNL.

Ludovic Orban dă startul alegerilor pentru șefia PNL: „Sunt singurul care mi-am anunțat candidatura”

Tot luni, prim-vicepreşedintele PNL, eurodeputatul Rareş Bogdan a declarant că Ludovic Orban va avea cu siguranţă un contracandidat „foarte puternic” pentru şefia partidului.

Cine va fi cel mai puternic contracandidat al lui Orban la șefia PNL. Lista lui Rareș Bogdan

El a spus că Florin Cîţu, Emil Boc, Ilie Bolojan, Dan Motreanu şi Robert Sighiartău s-ar putea număra printre opţiuni.

„Mai e mult până departe. Îl asigur cu simpatie pe Ludovic Orban că va avea contracandidat şi va avea unul foarte puternic. Eu sunt extrem de puternic, nu foarte puternic, dar eu nu candidez. Eu candidez în echipa câştigătoare”, a conchis Rareș Bogdan.