Ce să nu arunci niciodată în toaletă sau chiuvetă. Vei avea mari probleme

Ce să nu arunci niciodată în toaletă sau chiuvetă. Vei avea mari probleme Sursa: arhiva EVZ

Există anumite articole sau obiecte care nu trebuie aruncate niciodată în toaletă sau în chiuvetă. În caz contrar riscați să înfundați sistemul de canalizare sau să deteriorați țevile, or acest lucru o să supună la cheltuieli inutile.

Din repezeală sau din lipsă de timp se întâmplă să aruncăm în chiuvetă sau în toaletă anumite obiecte care, de fapt, ar trebui să ajungă în coșul de gunoi. Există riscul ca la un moment dat țevile să se înfunde sau mai rău, sistemul de canalizare să defuleze.

Lucruri pe care să nu le arunci niciodată în toaletă sau în chiuvetă

Cu alte cuvinte este mult mai util să alocăm două minute pentru a arunca obiectele respective la gunoi decât în toaletă sau în chiuvetă. În acest fel economisim banii cheltuiți pentru remedierea eventualelor probleme. Așadar, am întocmit o listă cu lucrurile care nu trebuie aruncate decât la coșul de gunoi.

Medicamentele nu trebuie aruncate niciodată în toaletă. Mai ales că studiile sugerează că produsele farmaceutice pot contamina lacurile  și cursurile de apă. Pe lângă faptul că dăunează faunei, medicamentele se pot dizolva în apă și ulterior pot ajunge în apa potabilă.

Ne puteți urmări și pe Google News
Rețete medicale, farmacie, antibiotice

Substanța periculoasă din medicamentele de răceală. Riști să facă AVC. Sursa foto: Arhiva EVZ

Medicamentele sunt o sursă reală de contaminare a surselor de apă

Unele medicamente pot conține substanțe extrem de nocive și vorbim aici de hormoni sau antidepresive care pot afecta creșterea sau sistemul reproducător al speciilor acvatice. Prin urmare, produsele medicamentoase expirate pot fi depuse la programele locale de reciclare.

Nisipul, materialele plastice, jucăriile sau deșeurile mari în general nu ar trebui niciodată aruncate în toaletă, cum la fel de bine sunt și absorbantele. Acestea absorb umezeala, nu se dizolvă în apă și pot cu ușurință să blocheze instalațiile sanitare. Acest lucru se traduce prin multă muncă depusă de instalatori și implicit în cheltuieli inutile.

Scutecele nu trebuie aruncate niciodată în toaletă

Sursa foto: Arhiva EvZ

După ce au fost utilizate, produsele de igienă feminine ar trebui înfășurate cu atenție și aruncate acolo unde le este locul, adică la coșul de gunoi.

De asemenea, nici scutecele de unică folosință nu ar trebui aruncate în toaletă. Din cauza faptului că rețin apa și nu sunt dizolvă în apă, pot înfunda cu ușurință conductele de canalizare. Pentru a desfunda o țeavă înfundată cu un scutec de folosință, instalatorul trebuie să utilizeze un șnec electric.

Grăsimile nu trebuie aruncate la chiuvetă

Șerpii cu manivelă nu sunt destul de lungi pentru a desfunda țevile, prin urmare veți fi nevoit să apelați la un instalator cu echipament specializat, iar serviciile acestuia nu vor fi deloc ieftine.

Grăsimile sau uleiurile dăunează de asemenea instalațiilor sanitare. De exemplu, grăsimea turnată pe canalul de scurgere se depune pe țevi, iar alte deșeuri se pot lipi, formându-se astfel dopuri. Resturile de fructe sau oasele trebuie aruncate la gunoi și nu în sistemul de canalizare, potrivit Playtech.