În Qebec, unde trăieşte acum, studiază Art scene și Animation la Universitatea “Laval”, scrie despre el portalul www.unica.md.

Ion spune că este pasionat de artă, în general, dar în special de film. Nu a uitat însă de locurile unde se trage şi în special de cultura română, în care s-a format. Ca atare, unul dintre proiectele sale de ultim moment a prins aripi pe Internet. El a lansat un film în format 3D având la bază poemul eminescuan „Luceafărul”.

Personajele animate spun versurile, dar apariţiile lor se succeed în cadrul unor scene care tranformă totul în cadrul unei adevărate producţii de teatru. Ion a povestit că trei luni a lucrat la acest proiect. Uneori nu a dormit nopţile, ca să îl poată finaliza acum, înainte de Anul Nou.  

„Luceafărul de Mihai Eminescu a fost pentru mine, întotdeauna, ceva mai mult decât o poezie.

Am patruns în esenţa poeziei şi am lăsat imaginaţia să zboare, m-am dedicat 101 % ca să redau exact toată subtilitatea şi esenţa strofelor.

Am trăit de unul singur toate etapele producerii unui film de animaţie, de la Development, Pre-production, Production şi Post production.

Am acumulat o experienţă enormă şi am pus în practică metode de produceri noi pe alocuri unicale", sunt cuvintele pline de emoţie ale tânărului.

 

 

 

Citește și: