Evenimentul Zilei > Social > LOVITURĂ CRUNTĂ pentru TVR. Cea mai mare TELEVIZIUNE din România își pierde ȘEFUL?
LOVITURĂ CRUNTĂ pentru TVR. Cea mai mare TELEVIZIUNE din România își pierde ȘEFUL?

LOVITURĂ CRUNTĂ pentru TVR. Cea mai mare TELEVIZIUNE din România își pierde ȘEFUL?

Doina Gradea, președintele director general al TVR, va fi audiată marți, începând cu ora 14:00, în Comisia de Cultură a Camerei Deputaților.

Doina Gradea, președintele director general al TVR, va fi audiată marți, începând cu ora 14:00, în Comisia de Cultură a Camerei Deputaților în legătură cu finanțarea “Festivalului Internațional Cerbul de Aur” desfășurat la Brașov, precum și cu problemele legate de salarizarea unor colaboratori la TVR, se anunță într-un comunicat transmis de liberalul Gigel Știrbu, președintele Comisiei.

Televiziunea Română a transmis joia trecută presei o „Notificare publică” în care anunța că va „notifica publicațiile care au diseminat informații confidențiale, solicitând dezvăluirea surselor” celor care au scris despre salariile uriașe plătite din bani publici unor colaboratoti al televiziunii, scrie RTNews.

Notificarea TVR: 

  • Privind difuzarea informațiilor cu caracter confidențial din contractele comerciale încheiate de SRTv
  • În ultima perioadă, în spațiul public au fost diseminate o serie de informații cu caracter confidențial privind aspecte comerciale din contracte sau convenții încheiate de SRTv cu partenerii săi.
  • Având în vedere faptul că asemenea acţiuni reprezintă o expunere legală pentru SRTv, în considerarea dispoziţiilor legale şi regulamentare incidente, conducerea televiziunii publice va demara, în regim de urgență, o anchetă administrativă complexă, prin care să identifice persoanele care se fac vinovate de divulgarea informaţiilor confidenţiale către terţi.
  • De asemenea, reprezentanții Televiziunii Române vor notifica publicațiile care au diseminat informații confidențiale, solicitând dezvăluirea surselor, motivat de expunerea legală a SRTv.
  • Totodată, SRTv va demara o acţiune penală in rem privind infracţiuni de serviciu.

Notificarea TVR vine după ce cotidianul Libertatea a publicat informații despre cum TVR a cheltuit banii publici pentru festivalul Cerbul de Aur, pentru salariile unor prezentatori contractaţi din exterior, precum Ionuț Cristache și Lavinia Șandru, și pentru colaboratorii invitați în emisiunea România 9, moderată de Cristache.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: