Evenimentul Zilei > International > Lovitură pentru Trump pe final de mandat! Congresul i-a dat planurile peste cap
Lovitură pentru Trump pe final de mandat! Congresul i-a dat planurile peste cap

Lovitură pentru Trump pe final de mandat! Congresul i-a dat planurile peste cap

La finalul unui mandat controversat, pe care votul americanilor a decis să nu îl mai prelungească, Donald Trump a mai primit o lovitură dură într-un domeniu cheie.

Congresul de la Washington a respins vineri, cu o largă majoritate de voturi, veto-ul preşedintelui în exercițiu Donald Trump asupra bugetului apărării, transmit principalele agenţii internaţionale de presă.
În pofida obiecţiilor exprimate de preşedinte, Senatul, unde republicanii deţin majoritatea, a adoptat cu peste două treimi din voturi – pragul necesar – acest buget de 740 de miliarde de dolari, potrivit Agerpres.

Aceeași decizie a fost adoptată, luni, şi de Camera Reprezentanţilor, majoritar democrată, prin urmare bugetul este definitiv adoptat, iar Donald Trump înregistrează o nouă înfrângere în ultimele zile ale mandatului său.

Trump: Legea este un cadou pentru China și Rusia

Liderul de la Casa Albă refuzase să aprobe textul întrucât acesta nu include abolirea unei legi cunoscută sub numele de „articolul 230”, care protejează statutul juridic al reţelelor sociale, pe care le-a acuzat că sunt părtinitoare împotriva sa. Trump nu a fost de acord nici cu intenţia ca prin această lege de finanţare a Pentagonului să se redenumească bazele militare care îi onorează pe generalii forţelor confederate, care susţineau sclavia.

„Din păcate, acest text de lege nu include măsuri cruciale pentru securitatea naţională”, „contravine eforturilor guvernului meu de a pune America pe primul loc în ceea ce priveşte securitatea naţională şi politica externă” şi „include prevederi care nu îi respectă pe veteranii noştri şi istoria noastră militară”, a motivat preşedintele Trump în mesajul său oficial către Congres, în care a mai estimat că respectiva lege este un un „cadou pentru China şi Rusia”.

Președintele a încheiat un an prost cu Tweet-uri pline de furie

La sfârșitul unui mandat controversat, președintele Donald Trump a încheiat anul 2020 cu o lungă serie de tweet-uri furioase. Pe Twitter, a distribuit diverse mesaje care seamănă a insulte, depășind cu mult țintele sale tradiționale, care sunt mass-media și democrații.

„Curtea Supremă, din care a numit 3 dintre cei 9 judecători? „Incompetenti și slabi”. „Liderii Partidului Republican, partidul său? „Jalnici”. Guvernatorul republican al Georgiei? „Un dezastru complet”. FBI și Departamentul de Justiție? – Nu și-au făcut treaba. „Editorialele din Wall Street Journal? Plictisitoare și inconsecvente”, sunt doar câteva dintre mesajele mânioase ale lui Trump.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE