Evenimentul Zilei > International > Trump nu se lasă: Crește presiunea asupra Congresului pentru a răsturna rezultatul alegerilor
Trump nu se lasă: Crește presiunea asupra Congresului pentru a răsturna rezultatul alegerilor

Trump nu se lasă: Crește presiunea asupra Congresului pentru a răsturna rezultatul alegerilor

O echipă de avocați a creat posibilitatea ca americanii să poată exercita presiuni asupra Congresului pentru a repara frauda electorală din 3 noiembrie.

Grație campaniei declanșate de foarte influenta organizație Liberty Counsel, cetățenii pot trimite faxuri membrilor Camerei Reprezentanților și Senatului.

Organizația, care le cere americanilor să se mobilizeze într-un număr cât mai mare, acoperă din propriile fonduri costul faxurilor.

Liberty Counsel amintește că șapte state cheie în care Donald Trump și avocații săi au reclamant fraude grosolane, și unde Joe Biden a fost declarat câștigător, au trimis la Congresul din Washington câte două liste de electori: una pentru Biden și alta, alternativă, pentru Trump.

Data cheie: 6 ianuarie

Congresul este cel care trebuie să decidă, într-o ședință comună a celor două Camere, pe 6 ianuarie, care dintre liste este luată în calcul, în funcție de modul în care consideră că a avut sau nu loc o fraudă electorală care a alterat rezultatul alegerilor.

„Senatorul Republican de Wisconsin Ron Johnson, în calitate de președinte al Comisiei pentru Securitate Internă și Afaceri Guvernamentale, a organizat o audiere în privința fraudei electorale care a descoperit dovezi solide ale acesteia”, afirmă Liberty Counsel în documentul de prezentare al campaniei sale.

„Trebuie să îi îndemnăm pe congresmenii Republicani să pună capăt fraudei când se întâlnesc pe 6 ianuarie.”

Miza: 84 de voturi

Organizația amintește:

„Alegătorii Colegiului Electoral Republican au exprimat voturi alternative pentru președintele Trump în Pannsylvania (20), Georgia (16), Michigan (16), Wisconsin (10), Arizona (11), Nevada (6) și New Mexico (5). Adunate împreună, aceste state cheie au 84 de voturi în Colegiul Electoral. Este mai mult decât suficient pentru a răsturna rezultatul alegerii prezidențiale de la un candidat la altul.”

Grupul a explicat, mai departe, că, în Congres, „cu obiecția câte unui membru din fiecare Cameră, se pot contesta rezultatele alegerilor”.

„Doi membri ai Congresului pot în mod constituțional să ia controlul din mâinile statelor și să o mute la nivel federal.”

Textul din faxurile pe care americanii sunt chemați să le trimită Congresului în număr cât mai mare le explică reprezentanților și senatorilor problemele din aceste alegeri „irevocabil mânjite”.

Argumentele

Documentul amintește de pildă că o expertiză legală a mașinilor de vot din districtul Antrim, în Michigan, a descoperit că voturile au fost luate de la Trump și date lui Biden printr-un „program activat de mașină”.

Astfel, „a fost adjudecat un colosal procent de 68%”.

Mai mult, softul privind votul, care, potrivit legii trebuie păstrat, a fost șters.

Este amintit și cazul Georgiei, unde au votat „66.000 de copii”.

De asemenea, „mai mulți funcționari de poștă din Pennsylvania și Michigan au confirmat că oficiul lor a aplicat o dată falsă de primire a buletinului prin corespondență pentru a putea fi validate după alegeri. În plus, până la 288.000 de buletine de vot au dispărut cu ocazia unui trasfer poștal în Pennsylvania.”

În Nevada, există mărturii despre „grupuri partizane” care îi plăteau pe oameni pentru a vota cu Biden, iar în Arizona mii de voturi au fost validate, fără a se putea dovedi că expeditorii lor aveau cetățenia americană.

Și mesajul pe care americanii îl vor trimite Congresului conchide:

„Pentru aceste motive și pentru alte câteva mii, vă îndemnăm să apărați integritatea alegerilor și de a vota pentru a-l desemna pe Donald Trump președinte pentru alți patru ani. Nu trebuie să permitem ca frauda să domnească în America.”