Trump respinge pachetul financiar adoptat de Congres: O „risipă” și o „rușine”

Trump respinge pachetul financiar adoptat de Congres: O „risipă” și o „rușine”

Preşedintele Donald Trump a respins marţi seară pachetul de stimulare a economiei în valoare de 900 de miliarde de dolari, adoptat anterior de Congres, pe care l-a numit „o ruşine” plină de „risipă” şi a cerut creşterea cuantumului plăților directe pentru familiile americane.

„Cer Congresului să amendeze acest proiect de lege şi să mărească ridicol de scăzuta sumă de 600 de dolari la 2.000 sau 4.000 de dolari pentru un cuplu. De asemenea, cer Congresului să scape de elementele inutile şi costisitoare ale acestei legi”, a declarat Donald Trump pe Twitter.

„Se numește legea de asistență COVID-19, dar nu are aproape nimic de a face cu asta”, a mai acuzat președintele SUA.

Banii să fie pentru America!

„Această lege conține un pachet de asistență de 8,85 milioane de dolari pentru Cambodgia, 134 de milioane pentru Burma, 1.3 miliarde pentru Egipt și armata sa, care se vor cheltui aproape exclusiv pe echipament militar din Rusia, 25 de milioane de dolari pentru programe de democrație și egalitate de gen în Pakistan, 505 milioane pentru Belize, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nicaragua și Panama”, a mai spus Trump.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Congresul a găsit o grămadă de bani pentru alte țării, companii de lobby și alte interese speciale, în timp ce poporul american, oamenii care chiar au nevoie primesc minimul. Nu a fost vina lor, a fost vina Chinei”, a mai spus liderul de la Casa Albă.

„Cer, de asemenea, Congresului, să elimine imediat risipa și toate cheltuielile inutile din acest proiect legislativ și să îmi trimită un proiect adecvat, altfel pachetul de ajutor financiar în pandemie va fi promulgat doar de următoarea administrație.

Planul adoptat luni seara de congresmenii americani după luni de blocaj nu poate intra în vigoare fără semnătura preşedintelui.

În plus, dacă președintele nu semnează proiectul de lege, tot guvernul s-ar putea închide pe 29 decembrie, întruvât în lege era cuprinsă și o alocare de 1.400 de miliarde de dolari care să acopere cheltuielile agențiilor guvernamentale pentru următoarele 9 luni.

Pe lângă trimiterea de cecuri familiilor celor mai vulnerabile, într-un cuantum considerat insuficient de Donald Trump, planul adoptat luni de Congres prevede acordarea de asistenţă financiară întreprinderilor mici şi şcolilor, suplimentarea ajutoarelor de şomaj cu 300 de dolari pe săptămână, precum şi o sumă destinată distribuirii echitabile a vaccinurilor anti-COVID-19.