Anunț exploziv al premierului britanic, Boris Johnson. Acesta a anunțat că va reduce nivelul imigraţiei dacă Partidul Conservator va câştiga alegerile din 12 decembrie, subliniind însă că nu este împotriva ideii ca în Regatul Unit să vină străini care să muncească,  transmite Reuters. Joia viitoare britanicii se vor duce la urne în cadrul unor alegeri care vor decide şi soarta Brexitului, potrivit g4media.ro.

„Numărul imigranţilor se va reduce pentru ca noi vom putea să controlăm sistemul în felul acesta. Şi nu cred că este corect să avem o abordare lipsită de control şi de limite în acest domeniu”, a declarat premierul Boris Johnson.

Acesta a mai precizat că se va preocupa de reducerea numărului de imigranți, precizând însă că imigranţii calificaţi vor avea priioritate , aceștia putând avea o contribuţie reală la dezvoltarea economiei britanice.

Regatul Unit a organizat alegeri în mai 2015 şi iunie 2017,  la referendumul din iunie 2016 a votat în proporţie de 52% pentru ieşirea din Uniunea Europeană. Partidul Conservator a pierdut alegerile din 2017, formaţiunea condusă  de premierul Theresa May, pierzând majoritatea în parlament.

Guvernul de la Londra nu a mai putut să își asigure sprijinul parlamentar pentru acordul Brexit negociat cu UE , după ce fostul premier Theresa  May a decis să convoace alegeri anticipate, în speranța că Partidul Conservator va crește în preferințele britanicilor.