Evenimentul Zilei > International > Lovitură grea pentru Ungaria. Comisia Europeană intervine în scandalul drepturilor LGTB
Lovitură grea pentru Ungaria. Comisia Europeană intervine în scandalul drepturilor LGTB

Lovitură grea pentru Ungaria. Comisia Europeană intervine în scandalul drepturilor LGTB

La o săptămână după ce Ungaria a adoptat un text de lege care interzicea „promovarea” homosexualităţii în rândul minorilor, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus că respectivul proiect legislativ reprezintă „o rușine”.

Lovitură grea pentru Ungaria. Comisia Europeană intervine în scandalul drepturilor LGTB. Amintim că la momentul adoptării legii, apărătorii  drepturilor omului şi-au exprimat îngrijorarea.

Reacţiile au venit şi pe fondul înmulţirii restricţiilor impuse de către guvernul condus de Viktor Orban celor care au legătură cu LGBT, al cărei curcubeu are o semnificație biblică.

În acest context, Comisia Europeană (CE) va lua măsuri contra Ungariei din cauza noilor restricții prin care limitează drepturile LGTB. Anunţul a fost lansat miercuri de Ursula von der Leyen, care a subliniat că sunt încălcate valori fundamentale ale UE.

Atac dur lansat în direcţia Ungariei

„Această lege ungară este o rușine”, a declarat presei Ursula von der Leyen. Totodată, ea a completat că Uniunea Europeană nu va face compromisuri pe principii precum demnitatea umană, egalitatea și respectarea drepturilor omului.

„Am cerut comisarilor care au atribuții în acest sens să se adreseze autorităților ungare pentru a exprima îngrijorările noastre înainte ca legea să intre în vigoare”, a adăugat șefa Comisiei Europene. Observaţiile vin în contextul în care János Áder, președintele Ungariei şi fost parlamentar al partidului Fidesz, este așteptat să promulge legea în perioada următoare.

Premierul Viktor Orban are un interes clar cu drepturile LGBT

Premierul Viktor Orban a devenit tot mai combativ pe chestiuni sociale în condițiile în care anul viitor sunt alegeri în Ungaria. Liderul Guvernului Ungariei arată că vrea să protejeze valorile creștine tradiționale contra a ceea ce el spune că sunt excese ale liberalismului occidental.

Ursulei von der Leyen a reacţionat şi după ce 13 țări din UE au solicitat marți Comisiei Europene să utilizeze „toate instrumentele de care dispune pentru a garanta respectarea deplină a legislației europene” în fața unei legi maghiare considerate „discriminatorii” împotriva persoanelor LGBT, conform euronews.com.

În aprilie, evz.ro scria despre LGBT în Evul Mediu și obiceiurile ciudate ale unor domnitori români.