Ursula von der Leyen s-a declarat luni o „bunică mândră”, după venirea pe lume, luna trecută, a primului său nepot. Acum a postat pe Instagram o fotografie cu ea zâmbind şi ţinând în braţe un bebeluş, şi a scris că este un „moment magic”.

Ea nu a dezvăluit în postare numele, data exactă a naşterii sau cine sunt părinţii bebeluşului, însă într-un discurs susţinut duminică a afirmat că fetiţa are o lună.

„Să îmi ţin în braţe nepoata pentru prima dată a fost unul din acele momente care pune totul în perspectivă şi îţi reaminteşte de lucrurile cu adevărat importante din viaţă”, a afirmat ea în timpul unei ceremonii desfăşurate în oraşul Strasbourg din Franţa.

Foto Instagram aici.

„Oare va vedea păduri sau viaţă sălbatică doar în cărţi sau filme? Cum vor arăta cariera şi locurile sale de muncă şi ce tehnologii va folosi?”, s-a întrebat Ursula von der Leyen, o aliată apropiată a cancelarului german Angela Merkel.

Împreună cu soţul său, medicul şi universitarul Heiko von der Leyen, Ursula von der Leyen, o figură importantă a taberei politice conservatoare, a crescut şapte copii, născuţi între 1987 şi 1999, titrează Digi24.

Înainte de a ajunge la conducerea Comisiei Europene în 2019, ea a mai fost ministru al Muncii şi ministru al Familiei în Germania.

Șefa Comisiei Europene a trăit sub un nume fals

Tatăl ei, Ernst Albrecht, a fost unul dintre primii funcționari publici europeni de la înființarea Comisiei Europene în 1958. A ocupat funcția  mai de șef de cabinet al comisarului european pentru Hans von der Groeben în Comisia Hallstein.

Apoi,  a fost director general al Direcția Generală Concurență din 1967 până în 1970. Ernst Albrecht a ocupat, de altfel, și funcții importante în Germania. A fost inclusiv ministru președinte al statului Saxonia Inferioară din 1976 până în 1990.

Din cauza funcțiilor ocupate de tatăl ei în politica germană și europeană,  tânăra Ursula a avut, însă, de suferit. Pentru că exista riscul unor atacuri teroriste asupra sa,  și-a luat numele fals de „Rose Ladson”. A recurs la această măsură de siguranță în timp ce studia la London School of Economics în anii 1970.