Evenimentul Zilei > International > Regina Elisabeta a II-a a devenit străbunică, din nou. Este mare sărbătoare în familia regală
Regina Elisabeta a II-a a devenit străbunică, din nou. Este mare sărbătoare în familia regală

Regina Elisabeta a II-a a devenit străbunică, din nou. Este mare sărbătoare în familia regală

Regina Elisabeta a II-a a devenit iarăși străbunică, după ce nepoata sa Eugenie, a dat naștere primului copil.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a devenit, din nou, străbunică. Nepoata ei, prințesa Eugenie, a născut, marţi,  primul ei copil. Un băiat, la Portland Hospital din centrul Londrei. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Palatului Buckingham.

Regina Elisabeta a II-a a devenit străbunică pentru 9-a oară

Jack Brooksbank, soțul prințesei Eugenie, a asistat la naştere. Procedura este permisă de restricţiile guvernamentale anti-coronavirus, ce sunt în vigoare în prezent în Regatul Unit.

„Regina, ducele de Edinburgh, ducele de York, Sarah, ducesă de York, precum şi domnul şi doamna George Brooksbank au fost înştiinţaţi şi sunt încântaţi de veste”. A fost anunțul oficial, cu ocazia venirii pe lume a celui de-al 9-lea strănepot al reginei Elisabeta a II-a.

Eugenie este a zecea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii. A 8-a dintre nepoții reginei Elisabeta a II-a

„Este primul copil al prinţesei Eugenie şi al soţului său, Jack Brooksbank, primul nepot al ducelui de York şi al lui Sarah, ducesă de York, şi al nouălea strănepot al reginei şi al ducelui de Edinburgh. Alteţa sa regală şi copilul se simt bine”. Au mai precizat oficialii de la Palatul Buckingham. Deocamdată, numele copilului nu a fost anunțat publicului. Așa cum prevede protocolul Casei Regale a Marii Britanii.

Prinţesa Eugenie este fiica prinţului Andrew. Cel de-al doilea fiu al reginei şi al prinţului Philip. Mama sa este Sarah, ducesă de York. Eugenie este a zecea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii. Și unul dinte cei opt nepoţi ai reginei Elisabeta a II-a. Ea s-a căsătorit în anul 2018 cu Jack Brooksbank. În toamna anului trecut, în luna septembrie, a fost făcut anunțul legat de viitorul copil al celor doi.


Regina Elisabeta n-a mai amânat decizia istorică. După 40 de ani! Alertă în Marea Britanie

Regina Elisabeta a II-a a anulat toate petrecerile în aer liber pentru anul 2021 din cauza creșterii cazurilor de coronavirus