Numai părintele poate decide în privinţa educaţiei sexuale a copiilor, a scris premierul ungar, Viktor Orbán, în articolul intitulat Samizdat 10. Articolul a fost publicat, joi, pe site-ul premierului, în limbile maghiară, engleză şi germană, transmite agentia de stiri maghiara MTI.

Viktor Orbán a denaturat în primul rând noțiunea „samizdat”. Samizdat a fost una dintre principalele activități disidente din blocul sovietic, activitate în care diferite persoane au reprodus manual publicații sau opere literare cenzurate, transmițându-le de la cititor la cititor. Iar acum Orbán, având la dispoziție tot aparatul guvernamental, se erijează în ilegalist și „încearcă” să facă propagandă…

De câte ori au apărut critici formulate de opozanți sau chiar politicieni cunoscuți, a apărut Samizdat iar acum e la al zecelea. Numărul 3, Samizdat 3, a fost o critică împotriva lui Manfred Weber.

„Acum, bat clopotele în Europa din cauza noilor legi care, pe de o parte, pedepsesc aspru pedofilii, iar pe de altă parte, ne protejează radical copiii, a scris prim-ministrul ungar, adăugând că degeaba mişcarea este eternă, acum, sloganul nu mai este „Proletari din toate ţările, uniţi-vă!”, ci „Liberali din toate ţările, uniţi-vă!”. Acest lucru nu face altceva decât să întărească convingerea central-europeană că, în prezent, liberalul este de fapt un comunist cu studii”, scrie premierul ungar.

Stânga este duşmanul libertăţii

Viktor Orbán a mai scris că actuala campanie a stângii împotriva Ungariei este o dovadă în plus că, astăzi, stânga este duşmanul libertăţii, deoarece doreşte corectitudinea politică definită de ei, în loc de libertatea de exprimare, şi doresc hegemonia opiniilor pentru ei, în locul pluralismului de opinii.

Noua lege din Ungaria nu intră în conflict cu nicio idee măreaţă sau cu legislaţia europeană, a precizat premierul. Acesta a subliniat că noua lege ungară prevede clar că numai părintele poate decide în privinţa educaţiei sexuale a copiilor.

Educaţia din şcoală nu poate fi în contradicţie cu voinţa părintelui, poate fi doar complementară, forma şi conţinutul ei trebuie definite cu precizie şi trebuie să fie legată de consimţământul părinţilor, a scris politicianul.

„Părinţii se aşteaptă, pe bună dreptate, ca pornografia, sexualitatea altruistă, homosexualitatea şi programele de schimbare de sex să nu fie disponibile pe platforme pe care copiii noştri le folosesc fără restricţii, a continuat prim-ministrul Ungariei. Aceste limitări trebuie, de asemenea, stabilite cu precizie chirurgicală”, a adăugat Viktor Orbán.

Premierul ungar a subliniat că nimeni nu intervine, în Ungaria, faţă de modul în care trăiesc adulţii. În opinia noastră, persoana adultă nu trebuie să dea socoteală de viaţa sa în faţa unei autorităţi lumeşti, „ci în faţa scaunului de judecată al Bunului Dumnezeu, când va veni momentul”, a scris prim-ministrul. Acesta a subliniat că legea din Ungaria nu face referire la viaţa şi obiceiurile sexuale ale adulţilor cu vârsta peste 18 ani şi nici la viaţa lor publică de adulţi. Ba mai mult, în contextul european, a remarcat politicianul, societatea ungară este unul dintre popoarele europene cele mai angajate în libertatea şi toleranţa individuală.

„Libertatea Ungariei nu înseamnă numai libertate politică, alegeri libere, libertatea de exprimare, libertatea de întrunire şi de asociere, ci şi dreptul de a ne proteja familiile şi de a ne creşte copiii după propria opinie, a scris premierul ungar, potrivit căruia, legea este o continuare demnă a tradiţiilor europene de libertate”, a încheiat Orban.