Evenimentul Zilei > Politica > Lovitură grea pentru Traian Băsescu. Eugen Tomac și-a dat demisia din fruntea PMP
Lovitură grea pentru Traian Băsescu. Eugen Tomac și-a dat demisia din fruntea PMP

Lovitură grea pentru Traian Băsescu. Eugen Tomac și-a dat demisia din fruntea PMP

Eugen Tomac a anunțat că își dă demisia din funcția de președinte al Partidului Mișcarea Populară, după rezultatele obținute la alegerile parlamentare care au avut loc duminică, 6 decembrie.

Eugen Tomac a declarat că își asumă rezultatele de la alegerile parlamentare și își depune demisia. Acesta a mai spus că în următoarea perioadă trebuie regândită structura PMP și i-a mulțumit lui Traian Băsescu, președintele fondator al partidului, pentru sprijinul acordat.

Conducerea interimară a partidului, a mai anunțat Tomac, va fi preluată de preşedintele executiv al PMP, Marius Paşcan.

Tomac și-a dat demisia. Băsescu era optimist în seara alegerilor

După alegerile parlamentare din 6 decembrie, PMP nu a atins pragul de 5% pentru a intra în Parlament, având 4,90% la Senat şi 4,78% la Camera Deputaţilor.
„Pentru PMP, aceste alegeri au arătat că se poate și fără Băsescu. Deci, n-am candidat, n-am fost pe la televiziuni – nu că n-am vrut, dar nu s-a putut -, și partidul a trecut pragul.

Nu l-a trecut oricum! Vă rog să urmăriți cu atenție evoluția numărătorii voturilor. PMP va avea 7% fără redistribuire. În mod cert se va întâmpla acest lucru, pentru că știu care a fost evoluția structurilor partidului. Îi felicit pe toți cei care au dus această campanie în condiții dificile, dar nu pot să nu mă gândesc că avem alegerile cu cea mai slabă participare, ceea ce va pune mari probleme de menținere a legitimității timp de patru ani.

Va fi un guvern cu o susținere foarte fragmentată, și va fi un guvern care în raport cu obiectivele pe care România ar trebui să le aibă, va avea o susținere la limită în Parlament. Asta ar trebui să îi dea de gândit domnului președinte Klaus Iohannis atunci când va stimula într-un fel sau altul majoritatea parlamentară. Și ar trebui să-i dea de gândit prezența la urne, cât de oportun a fost să forțeze nota pentru aceste alegeri.

La vârf va fi o bătălie consistentă, care se va duce până la numărarea ultimului vot, între PNL și PSD. Eu sper ca domnul președinte Iohannis să facă ce trebuie să facă și să trimită indiferent de rezultatul ultimului vot adunat, să trimită PSD-ul în Opoziție. Și dacă nu se duce singur în afara Parlamentului, și Pro România să plece în Opoziție”, a declarat Băsescu în seara alegerilor.