Evenimentul Zilei > Politica > Mesaj cifrat de la fostul președinte Traian Băsescu! „Ne-am luat aurul înapoi”
Mesaj cifrat de la fostul președinte Traian Băsescu! „Ne-am luat aurul înapoi”

Mesaj cifrat de la fostul președinte Traian Băsescu! „Ne-am luat aurul înapoi”

Fostul președinte al României și fondator al Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu, a transmis un mesaj de calm și de liniștire pentru simpatizanții PMP.

Traian Băpsescu a transmis că Partidul Mișcarea Populară va intra în Parlamentul României. Sau cel puțin acesta este substratrul mesajului.

PMP și-a luat aurul înapoi din ultimele 5 secții de votare numărate din Republica Moldova!”, a scris Traian Băsescu, ca un mesaj care se referă la faptul că partidul a trecut de pragul electoral de cinci la sută, și că va sta la masa celor care vor face noul guvern, care va rezulta în urma calculului politic de la alegerile generale de duminică.

Este foarte sigur faptul că PMP a derulat o numărătoare paralelă și că procentul neoficial pe care l-au stabilit cei de la partid, în urma adunării tuturor voturilor la secțiile de votare din România și din străinătate, este unul favorabil. În această ”cheie” trebuie citit mesajul lui Traian Băsescu.

AUR-ul și Republica Moldova

Politologii susțin că mesajul PMP pentru Republica Moldova a fost acoperit de mesajul celor de la AUR, care a fost unul mai direct și care a fost pe placul alegătorilor de dincolo de Prut.

„În Republica Moldova, în cele 30 de secții deschise aici, au votat 37.632 alegatori. Sectia „campioana” a fost Chisinau 1 (cum altfel?!), de la Sectia Consulara, cu 3.031 votanti. Le multumesc din inima tuturor, colegilor mei, presedintii, loctiitorii, operatorii de tablete, membrii simpli din sectiile de votare si, nu in ultimul rand, alegatorilor pentru un vot democratic si responsabil in conditii dificile de pandemie!”, a scris, duminica noapte, pe Facebook, ambasadorul Romaniei la Chisinau.

Până în prezent, Republic Moldova a fost un bazin electoral important pentru Partidul Mișcarea Populară, care a ajuns ân Parlament cu voturile românilor de acolo.

Între timp, AUR-ul lui George Simion a preluat o parte din mesajul PMP, a fost mai activ pe facebook, și a reușit să obțină un scor foarte bun în secțiile de votare din diaspora, inclusiv în Republica Moldova. Așa se face, că potrivit numărătorii paralele, AUR s-a clasat pe locul doi în diaspora, depășind la foarte mică distanță Partidul Național Liberal.