Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ponta: „Mă duc să număr și să păzesc voturile. Mi le fură Băsescu”
Victor Ponta: „Mă duc să număr și să păzesc voturile. Mi le fură Băsescu”

Victor Ponta: „Mă duc să număr și să păzesc voturile. Mi le fură Băsescu”

Imediat după afișarea exit-poll-urilor, președintele Pro România, Victor Ponta, le-a mulțumit românilor care și-au făcut datoria și au ieșit la vot. 

El le-a cerut membrilor partidului său să „păzească” voturile obținute, adică trecerea pragului electoral.

„18.500 de colegi ai mei sunt în secțiile electorale. România este țara unde se pleacă cu sacul cu voturi și se umbla pe tabletă. Acum suntem în parlament dar nu vreau ca dimineața să nu mai fim. Este o prezență slabă la vot.

Până sa fac alianțe vreau să văd mandatele. Să vad echipa de parlamentari. Discut cu oricine vrea sa facă ceva bun pentru România, dar nu cu UDMR-ul.

Cu toate partidele care au intrat în Parlament este normal să discutăm. Este o situație de criză și trebuie în 4 ani să scoatem țara din criză. Mi-e greu să spun cine va fi premierul desemnat. Guvernarea a fost rea și avem nevoie de un guvern mai bun.

În 2019 a câstigat Mircea Geoană și dimineața ne-am trezit cu Băsescu. Sunt convins că am făcut peste 5% și sunt concentrat pe numărarea votului. Lasați-mă să plec să îmi număr și păzesc voturile că mi le fură Băsescu.

Nici în acest an nici în 2016 partidulețul lui Băsescu nu a făcut pragu electoral. Dar nu contează cine votează ci cine numără. Eu vreau să nu se mai fure voturi”, a declarat Victor Ponta la RomâniaTV.

Pro România a obținut conform exit-poll-urilor la alegerile parlamentare din 6 decembrie un scor puțin peste 5%, depășind pragul electoral, urmând a intra în Parlament.