Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ponta despre demisia lui Nelu Tătaru: „Băi, frate, hai să vedem… Eu de ce sunt de vină”
Victor Ponta despre demisia lui Nelu Tătaru: „Băi, frate, hai să vedem… Eu de ce sunt de vină”

Victor Ponta despre demisia lui Nelu Tătaru: „Băi, frate, hai să vedem… Eu de ce sunt de vină”

Victor Ponta a dezvăluit luni că legea prin care consiliile judeţene numesc directorii spitalelor a fost votată de PNL, împreună cu PSD.

Victor Ponta acuză guvernul Orban pentru gestionarea dezastruoasă a pandemiei de coronavirus şi pentru măsura de a închide şcolile.

Victor Ponta: „Guvernul te vrea prost, ca sa nu intrebi cum am ajuns la 10.000 de teste in plina  pandemie. Cum am ajuns sa mergi la spital sa te insanatosesti si sa arzi de viu? Cum am ajuns sa ne uitam la copii cum, in loc sa faca scoala, stau pe tableta sau telefon, daca au? Da, guvernul ne vrea prosti.

Cred ca toti parintii sunt in situatia mea. Pentru copii e un dezastru sa-i tinem acasa, in loc sa isi vada colegii, profesorii. Pentru profesori este rau, nu cred ca mai pot sta mult timp cu ochii in laptop sa se uite la niste copii care oricum au invatat cum sa-si puna o poza sa nu fie controlati. Am vazut ca si in Belgia, cea mai lovita tara, copiii merg la scoala. De ce doar noi nu-i lasam? Cred ca e o mare greseala”, a declarat fostul premier.

Am ajuns la furie de la prosteala asta. Eu de ce sunt de vină, că nu mai sunt de 5 ani în nici o funcție

Știți pentru ce ar fi trebuit să-și dea demisia Nelu Tătaru? Pentru că azi am aflat că, în județul Vaslui, în care fratele domniei sale este șef la ISU și în care a fost director de spital, nici un spital nu are aviz ISU. Și Nicu Tătaru trebuia să-i zică: Băi, frate, hai să vedem cum facem să rezolvăm această situație.

Numirea politică a fost posibilă pentru că PSD a făcut un amendament în starea de urgență ca șefii de spitale să fie numiți de președinții Consiliilor Județene, amendament pe care l-a votat și PNL

„Eu nu vreau mii de revoltati, ci sa opresc aceasta dezinformare. Numirea politica a unor persoane care nu au legatura a fost posibila pentru ca pe 17 mai PSD a facut un amendament ca sefii de spitale sa-i puna consiliile judetene, ne-a spus Rares Bogdan. PSD si PNL si-au facut un calcul si au vazut ca au cam jumatate-jumatate in consilii, asa ca au zis sa-si puna fiecare baronii.  Dar Rares Bogdan a uitat sa spuna ca si PNL a votat. Pro Romania nu a votat si cred ca nici USR. In 2015 nu erau primari pusi sefi de spitale”, a mai declart Ponta.

Diferenţa dintre Colectiv şi tragedia de la spitalul de stat

Şi continuă: Nu seamana lucrurile cu Colectiv, pentru ca acolo era un club privat, iar aici e un spital public. Acolo nu se duce omul ca a iesit in oras, ci pentru ca a platit o viata taxe si acum are nevoie de ingrijiri medicale.

Eu nu cer demisii, ci sa faca ceva de maine. Sa se apuce de maine, sa dea bani la spitalele publice sa-si refaca instalatia electrica, sa nu se mai intample. MI-e ca de pe 7 decembrie ne inchid in case, fara sa avem spitale mai bune si fara ca cineva sa fie vinovat de tot ce s-a intamplat in aceasta perioada.”, a declarat Victor Ponta la România TV.