Evenimentul Zilei > Actualitate > Lovitură grea pentru AUR: E principalul vinovat. De ce e acuzat partidul lui George Simion
Lovitură grea pentru AUR: E principalul vinovat. De ce e acuzat partidul lui George Simion

Lovitură grea pentru AUR: E principalul vinovat. De ce e acuzat partidul lui George Simion

Primarul Iaşiului, Mihai Chirică, a declarat că ziua de 24 ianuarie va fi greu de uitat. AUR a produs o agitație națională, fiind preocupați să demonstreze „reţeta de fabricare a apei calde”. Ziua Unirii va fi diferită anul acesta.

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a mărturisit că 24 ianuarie va fi una „fierbinte”, adăugând că există o „agitaţie naţională” provocată de AUR, partid care a promis că va demonstra „reţeta de fabricare a apei calde”. Din cauza pandemiei, Ziua Unirii va fi diferită și nu se vor organiza mari manifestări sau evenimente.

„Va fi un 24 ianuarie fierbinte. Există o agitaţie naţională pe care o provoacă AUR, prin care vor să demonstreze reţeta de fabricare a apei calde. Lucrul acesta s-a descoperit însă de multă vreme, încât nu merită să ne mai batem capul”, a afirmat, miercuri, primarul Chirică, într-o conferinţă de presă.

24 ianuarie, zi controversată

Chirica a mai rugat populația să nu uite de ziua de 24 ianuarie și să o trateze cu patriotism. Din cauza numărului ridicat de infectări COVID-19, oamenii nu se vor bucura ca anii trecuți.

Mihai Chirica, Primar Iasi

„Este clar că din cauza creşterii numărului de cazuri nu vom mai face manifestare populară. Nu ne este frică de AUR. Nu vreau să pun pe nimeni în pericol şi să vedem zgâlţâindu-se vaccinişti şi antivaccinişti prin jurul statuii bietului Alexandru Ioan Cuza care se uită probabil din cer şi îl buşeşte râsul. Nu pot face o selecţie în piaţă între vaccinaţi şi nevaccinaţi, iar hora nu o putem face cu atâţia metri între oameni. Toate manifestările se vor organiza la interior, în diverse instituţii”, a declarat Mihai Chirica.

Edilul ieşean a declarat că nu dorește scandal în oraş pe 24 ianuarie şi că nu va permite „acte de indecenţă” faţă de instituţiile statului.

” Nu se întrevede nicio scădere a numărului de infectări cu COVID-19. Prim urmare, vom fi constrânşi să funcţionăm după regula Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă atunci când rata de infectare e mai mare de 1,5. (…) Ştim cam ce măsuri trebuie să luăm pentru a putea răspunde acestor obligaţii impuse de CNSU, aşa că 24 Ianuarie a rămas aşa, un semn de întrebare, din punct de vedere al manifestărilor, dar nu şi din punct de vedere al sărbătorii.

Data de 24 Ianuarie rămâne sărbătoare naţională dedicată Unirii Principatelor Române, Iaşiul fiind oraşul promotor al celor trei uniri. Chiar dacă nu vom organiza manifestări aşa cum era înainte de pandemie, ne-am fi dorit să organizăm spectacole de muzică populară, o manifestare populară în Piaţa Unirii, la care să participe şi personalităţile de astăzi, şi Hora Unirii care era organizată după depunerea de coroane”, a spus primarul, potrivit G4media.ro