Evenimentul Zilei > Actualitate > Lovitură dură. 10 state europene au impus restricții de călătorie cetățenilor români
Lovitură dură. 10 state europene au impus restricții de călătorie cetățenilor români

Lovitură dură. 10 state europene au impus restricții de călătorie cetățenilor români

România se află în acest moment în primele patru state din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată a infectărilor la 100.000 de locuitori. Tocmai din această cauză, mai multe state europene au impus restricții românilor.

 

Cel puțin 10 state europene au impus restricții de călătorie cetățenilor români după creșterea alarmantă a numărului de infectări din România, în condițiile în care doar Suedia, Portugalia și Luxemburg ne depășesc la numărul de noi cazuri de Covid-19.

Doar trei state din Europa au o rată de infectare mai mare decât România. Este vorba despre Suedia, Portugalia și Luxemburg. Pe de altă parte, dintre statele care stau cel mai bine în gestionarea pandemiei enumerăm Liechtenstein, care nu a mai raportat niciun caz nou, respectiv Letonia și Ungaria care au o rată foarte mică de infectare.

Țările care nu permit deloc accesul românilor pe teritoriul lor
– Malta
– Norvegia
– Finlanda
– Cipru (aici românii sunt primiți doar dacă românii au rezultat negativ la testarea pentru COVID-19 efectuată cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară).

Statele în care românii trebuie să stea 14 zile în izolare
– Estonia
– Lituania
– Letonia
– Irlanda
– Slovenia
– Slovacia

Până astăzi, 6 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 29.223 decazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 21.413 au fost externate, dintre care 20.213 de pacienți vindecați și 1.200 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Și toate astea în condițiile în care numărul de cazuri noi de infectare cu coronavirusul chinezesc a scăzut, luni, la 250, după mai bine de o săptămână cu circa 400 de cazuri noi pe zi.

Până la data de 5 iulie 2020, au fost raportate 1 549 904 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andorra. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Regatul Unit, Spania, Italia, Franţa și Germania.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: