Copiii unui bărbat tranşat ca la abator i-au iertat pe asasini! Atenţie, societate modernă

Copiii unui bărbat tranşat ca la abator i-au iertat pe asasini! Atenţie, societate modernă

Jurnalistul a fost asasinat la 2 octombrie 2018 în clădirea consulatului Arabiei Saudite din Istanbul. Cinci cetățeni saudiți au fost condamnați la moarte după un proces opac.

Aceasta este o nouă evoluție neașteptată în cazul Khashoggi. Copiii jurnalistului saudit ucis în 2018 au anunțat, vineri, că i-au iertat pe ucigașii tatălui lor.

„Noi, fiii martirului Jamal Khashoggi, anunțăm că îi iertăm pe cei care l-au ucis pe tatăl nostru”, a scris unul din fii lui Khashogii, Salah.

Nu se știe deocamdată care sunt consecințele legale ale acestui anunț lansat de Salah, care trăiește în Arabia Saudită.

Ne puteți urmări și pe Google News

Jamal Khashoggi, un critic al regimului saudit după ce a fost apropiat de acesta, a fost asasinat și corpul său tăiat în bucăți, la 2 octombrie 2018, în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, unde a mers să recupereze un document.

Potrivit Turciei, Khashoggi a fost sugrumat și corpul său a fost dezmembrat în timpul unei misiuni la care a participat o echipă formată din 15 persoane. Rămășițele editorialistului de 59 de ani nu au fost găsite până acum.

După ce au negat asasinatul și apoi au prezentat mai multe versiuni contradictorii, autoritățile din Riyad au susținut că această crimă a fost comisă de agenți saudiți care au acționat singuri și fără ordine de la liderii superiori.

Prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman, cunoscut sub numele de MBS, a fost desemnat de către oficialii turci și americani drept comanditar al crimei.

La sfârșitul unui proces opac în Arabia Saudită, cinci cetățeni saudiți au fost condamnați la moarte iar trei la diferite pedepse cu închisoarea. 11 persoane au fost inculpate.

Salah Khashoggi a declarat că are „deplină încredere” în sistemul judiciar saudit, criticându-i pe opozanți care, potrivit lui, au încercat să exploateze acest caz, scrie Le Point.

Potrivit Washington Post, în 2019, copiii jurnalistului ucis, inclusiv Salah, au primit case de milioane de dolari și au fost plătiți cu mii de dolari pe lună de către autorități. Familia a dezmințit.

În urmă cu o lună, justiția turcă a declanșat proceduri împotriva a 20 de persoane, inclusiv două persoane apropiate de MBS, fostul consilier Saoud al-Qahtani și fostul numărul doi al informațiilor, generalul Ahmed al-Assiri, identificați drept comanditarii crimei.