Loredana Toma a stabilit un record la Campionatele Mondiale de haltere. Sportiva a câștigat și două medalii de aur

Loredana Toma a stabilit un record la Campionatele Mondiale de haltere. Sportiva a câștigat și două medalii de aur

Loredana Toma, în vârstă de 27 de ani, a reuşit o performanţă remarcabilă la Campionatele Mindiale de haltere. Sportiva a câștigat două medalii de aur, luni, 13 decembrie, în cadrul categoriei de 71 kg.

Loredana Toma a trecut prin momente dificile de-a lungul timpului, dar sportiva a continuat să se antreneze la maximum. Loredana Toma a cucerit două medalii de aur la Campionatele Mondiale. În plus, ea a stabilit un nou record mondial de senioare.

Federația Română de Haltere a anunțat că Toma s-a impus la „smuls” cu 119 kg, nou record mondial de senioare. În plus, sportiva din România s-a clasat pe locul patru la stilul aruncat, cu 137 kg, în timp ce la total a încheiat pe prima poziţie, cu 256 kg. Ea a fost urmată de chinezoaica Tiantian Zeng, 253 kg, şi de Angie Palacios (Ecuador), cu 252 kg.

Loredana Toma nu știa nimic despre acest sport când s-a apucat de haltere. Sportiva din Botoșani a spus că a participat la o selecție la școala unde și-a urmat studiile. „Am fost câteva zile și la atletism, totuși ceva m-a atras la sală. Nu mi-a plăcut pe teren. Nu m-aș vedea să alerg afară, mai ales când e iarnă. Cred că mi s-a părut mai interesant, deși cred că poate fi monoton acest sport, în fiecare zi în sală. Totuși, mie mi se pare mai frumos decât pe teren”, a mărturisit Loredana pentru GSP.

Ne puteți urmări și pe Google News

România obține trei medalii de aur la Campionatele de haltere de la Bogota

Întrecerea de la Bogota reprezintă prima competiție la care România participă, după un an. Sportivii „tricolori” au fost suspendați din cauza multiplelor scandaluri de dopaj în care Federația Română de Haltere a fost implicată. România a încheiat Mondialele de la Bogota cu trei medalii. Două dintre sunt de aur și au fost câştigate de Loredana Toma, iar cea de-a treia este de argint și a fost obţinută de Mihaela-Valentina Cambei la stilul smuls, în cadrul categoriei olimpice 49 kg.

La Mondialele de la Bogota au participat 537 de sportivi din 93 de ţări, 270 la feminin şi 267 la masculin, aceasta fiind prima competiţie de calificare la Jocurile Olimpice Paris 2024. România a fost reprezentată de şase sportivi, patru la feminin şi doi la masculin, a mai transmis Federația pe pagina oficială de Facebook.