Evenimentul Zilei > Actualitate > Medaliații români la Campionatul European de haltere, PREMIAȚI de ministrul Tineretului și Sportului
Medaliații români la Campionatul European de haltere, PREMIAȚI de ministrul Tineretului și Sportului

Medaliații români la Campionatul European de haltere, PREMIAȚI de ministrul Tineretului și Sportului

Marius Dunca, ministrului Tineretului și Sportului, a premiat, astăzi, la sediul MTS, sportivii „tricolori” care au urcat pe podiumul Europeanului de haletere de la Split (Croația) desfășurat luna trecută, unde delegația României a cucerit 17 medalii!

Delegația României prezentă la CE de la Split a avut un parcurs memorabil, reușind să-și treacă-n cont numai puțin de 17 medalii continentale: șase de aur, patru de argint și șapte de bronz. Astăzi, la sediul Ministerului Tineretului și Sportului, ministrul Dunca i-a premiat pe medaliaţii la haltere, participanţi la Campionatul European de la Split, suma totală a premiilor fiind în valoare de 298.000 lei.

„Felicit Federația Română de Haltere pentru rezultatele remarcabile pe care le-au avut la Campionatele Europene și, în mod special, felicit sportivii care ne-au făcut mândri și au demonstrat întregii Europe cât de puternică este România. Ați obținut un rezultat frumos, demn de toată admirația și care poate deveni un exemplu pentru multe federații că putem avea rezultate dacă avem înțelepciunea de a colabora, de a face cea mai bună selecție a resursei umane, de a investi în sportivii actuali și în cei de perspectivă.

Acești campioni sunt modele pentru noi, vă mulțumesc că faceți atât de multe sacrificii pentru sport și pentru gloria României! Vă felicit cu convingerea că în 2020 vă vom felicita pentru multe medalii olimpice!” – a spus Marius Dunca.

La feminin, în limitele cat. 48 kg, Monica Csengeri a obținut o medalie de aur (smuls) și două de argint (aruncat, total), iar Elena Andrieș, două de bronz (smuls, total). Mădălina Molie a luat bronzul la cat. 58 kg (total), iar Loredana Toma a luat trei medalii de aur la cat. 63 kg (smuls, aruncat, total).

În concursul masculin, Ilie Constantin Ciotoiu a cucerit două medalii de bronz, la aruncat și total, în limitele categoriei 56 kg. La cat. 77 kg, Dumitru Captari a obținut două medalii de aur (aruncat, total) și una de argint (smuls), iar Răzvan Martin una de argint (total) și două de bronz (smuls, aruncat).

Obiectivul de performanță al delegației noastre la competiția de la Split a fost câștigarea a șase medalii.

Monica Csengeri a primit 51.500 lei, Elena Ramona Andrieș a fost răsplătită cu 24.750 lei, Mădălina Bianca Molie s-a ales cu 19.500 lei, Loredana Elena Toma a fost recompensată cu 74.000 lei, Ilie Constantin Ciotoiu a fost premiat suma de 24.750 lei, Dumitru Captari a încasat 66.500 lei, iar Răzvan Constantin Martin a primit 37.000 lei.