Liverpool - Real Madrid 0-1. Spaniolii au câștigat a 14-a oară Liga Campionilor

Liverpool - Real Madrid 0-1. Spaniolii au câștigat a 14-a oară Liga Campionilor

Real Madrid scrie istorie. Spaniolii au trecut cu 1-0 de Liverpool și au câștigat pentru a 14-a oară trofeul Champions League. Singurul gol al meciului a fost marcat de Vinicius.

UPDATE: Real Madrid a ajuns la 14 trofee în Liga Campionilor (record all-time), în timp ce antrenorul Carlo Ancelotti este și el unic în istoria fotbalului după ce a adunat 4 trofee în această competiție.

Singurul gol al meciului a fost marcat de Vinicius, gol marcat de altfel la singurul șut al spaniolilor pe poartă. Finala a început cu 37 de minute întârziere. Vina a fost în totalitate a organizatorilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

În tribune s-au aflat și Mircea Lucescu și Ion Țiriac.

Liverpool - Real Madrid este cel mai așteptat meci al sezonului. Potrivit statisticilor, Liverpool este marea favorită în cazul în care se va ajunge la loviturile de departajare. Totuși, spaniolii sunt obișnuiți să câștige meciurile importante în prelungiri, așa cum s-a întâmplat și în semifinala Supercupei Spaniei, când i-au învins pe rivalii de la Barcelona.

"Este ceva extraordinar. Ca și cum ar fi prima finală, e foarte specială. Atmosfera este bună, suntem încântați. Jucăm cu cel mai de succes club din această competiție. Dar și noi suntem aici a treia oară în cinci ani și e ceva deosebit", a declarat Jurgen Klopp, antrenorul lui Liverpool.

"Am amintiri frumoase din finale. Suntem într-un moment foarte bun. Vom vedea dacă este suficient. Am meritat să ajungem aici, pentru că avem calitate. Talentul nu este suficient", a spus și tehnicianul celor de la Real Madrid, Carlo Ancelotti.

Real Madrid a câștigat Grupa D și a trecut de PSG în optimi, de Chelsea în sferturi și de Manchester City în semifinale. De partea cealaltă, Liverpool a câștigat Grupa B. A trecut de Inter în optimi, de Benfica în sferturi și de Villarreal în semifinale. 

Ce spune Mircea Lucescu despre finala Ligii Campionilor

Mircea Lucescu a prefațat meciul din această seară.

"Doi mari antrenori la două mari echipe. An de an sunt acolo, în vârf. Două echipe cu jucători maturi, nu se-ncurcă cu jucători tineri, și cu creșterea lor, cu promovarea lor. Iau jucători doar pentru performanță. Ambii antrenori vizează performanțe de top imediat, nu au timp să aștepte.

Dincolo de calitățile lui legate de pregătirea profesională specifică, Ancelotti are în plus un comportament foarte echilibrat, foarte calm, dă încredere și dă siguranță echipei prin modul său de a se comporta.

Jurgen Klopp și-a construit performanțele dintr-un studiu foarte mare, imens, complex. Este mai intelectualizat, ca să spun așa, fotbalul lui, nu instinctiv, din experiența de pe teren, ca la Ancelotti", a spus Mircea Lucescu pentru Fanatik.