LIVE TEXT. Românii au ieșit nou în stradă. A cincea zi de proteste

LIVE TEXT. Românii au ieșit nou în stradă. A cincea zi de proteste

Proteste anti-restricții în toată țara. Pentru a cincea zi consecutiv. În București, oamenii s-au strâns din nou în Piața Universității. Ei spun că nu își mai doresc restricții și nici că libertatea lor să fie limitată în vreun fel. Și în alte orașe ale României, lumea este în stradă. 

Cu drapel național,  cu vuvuzele, cu fluiere, cu pancarte, toți spun că se luptă pentru drepturile încălcate. Majoritatea refuză să își pună masca de protecție, cu toate că au fost somați de jandarmi să respecte normele de siguranță în vigoare.

Forțele de ordine, în număr mare,  se află în dispozitiv.

Demisia lui Arafat nu este suficientă

Prezent între manifestanții din București, avocatul Dan Chitic cere abrogarea legii, demisia Guvernului și demisia lui Raed Arafat. Potrivit spuselor sale,  președintele Klaus Iohannis ar trebui să îți facă treaba.  Un referendum național. „E bun Guvernul? Mai vreți restricții?. Dar nu avem președinte, doar un șef de colonie”, a declarat Chitic.

Ne puteți urmări și pe Google News

Exasperarea i-a scos pe români din case. Lipsa de comunicare a autorităților, măsurile luate pe genunchi și superioritatea cu care cetațenii sunt tratați de guvernați, le-a ajuns la os.  Protestatarii cer demisia Guvernului și sunt nemulţumiți de direcția în care se îndreaptă România. Piaţa Universităţii este punctul zero al protestului național.

Mare protest sâmbătă,  în București

Pentru sâmbătă se pregătește un mare protest la București, la care și-au anunțat deja prezența unor grupări masive din Ploiești, Brașov, Piatra Neamț, din Ardeal și din Dobrogea.

Demisia lui Arafat este necesară dar nu suficientă. Acolo este sursa răului. Dar este prea puțin, a declarat la RomâniaTV”, avocatul Dan Chitic.

Protestatarii, în număr mai mic decât ultimele zile, au plecat din Piața Universiatății, în marș spre Piața Victoriei.

Jandermeria, pregătită pentru ce e mai rău

Forțele de ordine sunt în dispozitiv pentru a preveni orice fel de acte de violență.

Jandarmeria Română a asigurat măsurile de ordine și siguranță a participanților la protestele care au avut loc miercuri seara , în peste 70 de localități, au aploicat amenzi în valoarea de peste 260.000 de lei, anunță reprezentanții instituției într-un comunicat.

Până la această oră nu s-au semnalat încălcări ale legii, mitingul fiind unul pașnic.