Evenimentul Zilei > Actualitate > Mai puțini participanți la proteste și Jandarmeria îi amendează pe toți. Suma este impresionantă
Mai puțini participanți la proteste și Jandarmeria îi amendează pe toți. Suma este impresionantă

Mai puțini participanți la proteste și Jandarmeria îi amendează pe toți. Suma este impresionantă

Jandarmii au dat câteva sute de amenzi a căror valoare totală este impresionantă, după protestele anti-restricții care au avut loc miercuri seara, în mai multe orașe din țară.

Jandarmeria Română a aplicat 444 de amenzi participanșilor la proteste, miercuri seara. Valoarea totală a sancțiunilor se ridică la peste 260.000 de lei. Jandarmii au supravegheat protestele, miercuri seara, în 33 de localități din întrega țară, anunță reprezentanții instituției într-un comunicat de presă. Oamenii au ieșit în stradă din nou, miercuri seară, protestând împotriva restricțiilor impuse de autorități în pandemie. Oamenii s-au revoltat după ce autoritățile au luat noi măsuri împotriva noului coronavirus.

„Jandarmeria Română a asigurat măsurile de ordine și siguranță a participanților la protestele care au avut loc ieri, în 44 de localități. Permanent, pe timpul desfășurării acestor manifestații, echipele de dialog ale Jandarmeriei au adus la cunoștința participanților prevederile legale în vigoare, precum și consecințele legale ale nerespectării acestora”, se arată în comunicarea transmisă.

Potrivit sursei citate, deși au fost mai puțini participanți la protest decât în zilele trecute, jandarmii au aplicat 444 de sancțiuni contravenționale.

„Până la acest moment, au fost aplicate organizatorilor și participanților 444 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 264.250 de lei, în principal, pentru nedeclararea manifestațiilor, desfășurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricționarea circulației și permit deplasarea în afara locuinței pentru motive strict reglementate, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară”, se arată în comunicatul de presă.

În zece localități numărul protestatarilor l-a depășit pe cel legal

În 10 dintre cele 44 de localități în care au avut loc manifestații publice, susțin jandarmi s-a depășit numărul maxim de participanți prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane.

„Dreptul la liberă exprimare este garantat de Constituţia României şi Jandarmeria Română va asigura măsurile de ordine, astfel încât toate protestele să se desfăşoare în deplină siguranţă și va interveni ferm pentru a opri toate manifestările care tulbură ordinea publică. În continuare, vom analiza imaginile operative pentru identificarea și sancționarea tuturor persoanelor care au încălcat legea”, precizează reprezentanții Jandarmeriei.

Între cei amendați se află și opt lideri ai partidului AUR, între care George Simion, Diana Șoșoacă și Claudiu Târziu. Aceștia sunt considerați organizatori ai protestelor și au primit amenzi în valoare de câte 15.000 de lei fiecare.

Citește și: 

Sancțiuni după violențele de luni. Diana Șoșoacă, George Simion și mai mulți lideri AUR, amendați cu câte 15.000 de lei

Europa se pregătește de o nouă carantină. Mai multe state impun restricții împotriva valului trei de COVID-19