Steaua întâlnește azi, pe „Arena Națională”, formația Aktobe, în manșa-retur a turului trei preliminar al Ligii Campionilor.

Campionii din Liga I sunt favoriții meciului care va începe de la ora 20.30 și va fi transmis de PRO TV, după ce, în urmă cu o săptămână, ei au remizat, în Kazahstan, scor 2-2.

„Aktobe e o echipă foarte slabă”

Steliștii au dezamăgit în confruntarea de la Aktobe, dar astăzi, pentru a obține calificarea, au nevoie de o victorie la un singur gol diferență sau de un rezultat de egalitate (0-0 sau 1-1). Liță Dumitru, fost jucător reprezentativ al Stelei, este convins că echipa antrenată de Costel Gâlcă nu are cum să rateze calificarea în play-offul Ligii Campionilor. „Nu vor fi mari emoții pentru Steaua, mai ales că, în ciuda jocului destul de modest făcut în Kazahstan, echipa a reușit un rezultat de egalitate. Aktobe e o echipă foarte slabă și nu poate să pună probleme. Ar fi un accident crâncen dacă steliștii nu s-ar califica în play-off”, ne-a declarat fostul tehnician.

Ar fi mai bine în Liga Europa

Pe de altă parte, Liță Dumitru este pesimist în ceea ce privește o nouă calificare a „roș-albaștrilor” în grupele celei mai importante competiții inter-cluburi. „Steaua va rata calificarea în grupele Ligii Campionilor. Până acum a întâlnit adversari slabi, dar în playoff va da peste un adversar puternic. Echipa este subțire. Nu mai are forța din ultimele două sezoane. Se va vedea asta în momentul în care va întâlni echipe importante”, afirmă fostul stelist, care crede că o competiție pe măsura Stelei ar fi Liga Europa. „Bun, să zicem că te duci în Liga Campionilor. Iei niște bani, dar dai peste echipele mari care vin și te umilesc. Păi Steaua nu a făcut față în Ligă nici pe vremea lui Laurențiu Reghecampf, dar acum când lotul este subțire rău de tot. Echipa ar face față în Liga Europa. De acolo ar putea să prindă și primăvara europeană.” Liță Dumitru se aliază celor care susțin că, în această vară, clubul din Ghencea avea nevoie de investiții serioase. „A fost tranferat Lemnaru. Ce să faci cu el? Steaua are nevoie de oameni solizi în ofensivă. Nici Luchin nu e mare transfer. Cred că Gigi Becali ar fi trebuit să bage mai mulți bani, dar nu e de acuzat. Nici nu vreau să mă gândesc prin ce trece el, acolo unde e. E foarte greu, nu știu cât îi mai e aminte de Steaua”, a conchis Liță Dumitru.

Costel Gâlcă anunță un festival de goluri

Costel Gâlcă, antrenorul echipei Steaua, este foarte optimist înaintea meciului din această seară.

„Costelinho” a afirmat, ieri, că elevii săi trebuie să marcheze cât mai repede, pentru a scăpa de presiune.

„Vom câștiga acest meci”

Tehnicianul este convins că meciul nu se va termina cu o victorie scurtă a „roșalbaștrilor” și anunță spectacol la poarta kazahilor. „Este un meci important pentru noi. Sper să marcăm cât mai repede. Cred că prin jocul pe care îl au creează un spațiu la mijlocul terenului, iar dacă vom avea mai multă posesie, vom ajunge mai repede la poartă. Avem încredere că vom câştiga acest meci. Nu cred că meciul se va termina 1-0 pentru Steaua, cred că vor fi mai multe goluri”, a afirmat antrenorul „roșalbaștrilor”.

Ieri, Gâlcă a primit o veste bună. Plecat în Bulgaria, președintele Valeriu Argăseală a bătut palma cu oficialii formației Botev Plovdiv pentru transferul fundașului Srgian Luchin. Ex-dinamovistul va îmbrăca tricoul Stelei pentru următoarele două sezoane și va primi un salariu anual de 140.000 de euro, plus o primă de instalare de 100.000 de euro.