Așa cum v-am informat deja, procurorii Serviciului Teritorial Mureș DIICOT au terminat cercetările în dosarul lui Eusebiu Sebastian Apostolache, liderul Sectei „Cercul”. El și două „adepte”, Kelemen Nușa Anna și Papai Marta, au fost trimiși în judecată, iar o a treia adeptă, Sinoai Ildiko, a făcut acord de recunoaștere a vinovăției. Apostolache a organizat o grupare „religioasă”, care combina până la demență elemente din mai multe credințe. Adeptele erau „vânate” din rândul studentelor la Universitatea de Arte din Târgu Mureș sau din liceul unde învăța Birtalan Villo. Aceasta din urmă a fost „dată” sectei de mama sa, Kelemen Nușa, pe când fata avea 11 ani.

Orgii în „Casa Sfântă”

În actul de sesizare a instanței este citată mărturia unei tinere, colegă de liceu cu Villo. Ea a fost atrasă de prietena și colega ei în Eremitu, unde Apostolache își avea „sediul”, într-o casă a părinților lui Sinoai. Iată un episod din „vizita” ei în ceea ce adepții „Cercul” numeau „Casa Sfântă”: „După aceasta, inculpatul Apostolache Sebastian s-a întors în bucătărie şi a început să o sărute pe martora, minoră la acea dată, şi au început un „joc erotic” împreună cu Villo, martora fiind pionul central, ajungând astfel să o dezbrace. Apostolache s-a pus pe un scaun, iar pe martoră a pus-o să stea pe genunchii lui şi întrucât era virgină, a început să o penetreze cu degetele, timp în care Villo o săruta şi îi făcea sex oral acesteia. Inculpatul Apostolache o întreba pe martoră câte orgasme a avut, însă aceasta i-a spus că nu a avut niciunul, pentru că nu-i plăcea ce i se întâmpla, însă la un moment dat, ca să scape, i-a spus inculpatului că a avut orgasm.”

Oroarea

Din procesul verbal de percheziție reiese mocirla morală din grup. Eusebiu numea „îngerii” „Cehovi” – evident, al său fiind „Cehov 1” – și se folosea de o banală masă ca să transmită adeptelor ordinele, despre care spunea că-i sunt transmise de divinitate. În realitate, motivația sa era pur sexuală, dovadă înregistrările pe care le făcea în „Casa Sfântă”. Iată o parte din lucrurile ridicate de anchetatori la perchezițiile din toamna trecut: „10 DVD-uri cu filme cu conţinut pornografic; 8 vibratoare; un sac din material textil ce conţine 4 pietre rotunde folosite la practicarea ritualurilor sexuale; alte trei pietre folosite în practicarea acestor ritualuri şi care aparţineau numitei Birtalan Villo; mai multe pearcing-uri folosite tot în cadrul acestor ritualuri sexuale; un sac din plastic ce conţine unghii umane, fire de păr uman şi alte urme biologice ( hârtii îmbibate cu spermă şi secreţie vaginală); mai multe obiecte folosite le ritualuri magice, gen lumânări, figurine cu zeităţi sau îngeri, precum şi cărţi din acelaşi domeniu al ritualurilor sexuale, tratate de sexualitate etc.”

Rupte de lumea din afara „Cercului”

Tinerele care ajungeau în grupul condus de Eusebiu Apostolache nu mai aveau voie să ia legătura cu lumea de afară, nici măcar cu rudele. De altfel, până la perchezițiile din 28 septembrie 2016, au existat câteva conflicte cu părinții unor fete și Poliția a fost sesizată. De la o astfel de sesizare a început dosarul care e acum în instanță. Procurorii descriu gradul de dependență de „Lider” pe care-l căpătau adeptele „Cercului”: „persoanele racolate sunt sfătuite de aceştia să rupă legăturile cu familia şi să se izoleze de restul semenilor, formându-şi propriul univers în cadrul grupului, implicându-se inclusiv în suportarea diverselor cheltuieli financiare pe care le presupunea traiul în comun alături de sus-numiţi. Mai mult, tinerele trebuiau să se abandoneze cu totul ca fiinţe umane, nemaiavând dreptul să facă absolut nimic fără încuviinţarea inculpatului Apostolache Eusebiu Sebastian, care se recomanda ca „maestrul acestora” în dezvoltarea lor spirituală. Acesta era cel care le spunea când şi ce să mănânce, când şi câte orgasme să aibă, când să se tundă, câţi cm din păr au voie să taie, ziua şi ora exactă când au voie să-şi taie părul şi unghiile, dar şi faptul că nu au voie să arunce părul tăiat (acesta fiind sufletul omului).”