Gregorian Bivolaru a fost adus în România din Franţa la finele lunii iulie, pentru a executa pedeapsa de şase ani de închisoare primită în 2013 pentru act sexual cu un minor.Acest lucru s-a întâmplat după zece ani de când autorităţile române au cerut extrădarea lui, în condiţiile în care acesta a primit azil politic în Suedia.

Bivolaru a fost prins în Franţa pe 26 februarie, fiind plasat în arest preventiv, în penitenciarul din Fresnes. Autorităţile române au cerut extrădarea lui Bivolaru, pentru executarea pedepsei de şase ani de închisoare cu executare pentru act sexual cu un minor, primită în 14 iunie 2013, printr-o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

O instanţă din Paris a respins, pe 13 iulie, apelul formulat de Gregorian Bivolaru şi a dispus extrădarea acestuia în România, fiind respinse şi cererile autorităţilor suedeze care au arătat că Bivolaru are statutul de azilant.

Gregorian Bivolaru a plecat din ţară în august 2004, după ce a fost trimis în judecată, iar opt luni mai târziu a fost prins şi arestat în Suedia, însă a cerut azil politic, iar autorităţile din această ţară i-au acceptat cererea. De atunci, toate solicitările de extrădare au fost respinse de autorităţile suedeze, scrie persa locală. La ultimele termene de judecată, Bivolaru a fost citat de instanţă şi cu noul său nume, Magnus Aurolsson, pe care l-a obţinut în Suedia.

Gregorian Bivolaru a mai fost judecat şi într-un dosar în care a fost acuzat de trafic de persoane, dar în februarie 2015 a fost achitat de Tribunalul Cluj.

Bivolaru este vizat şi într-o anchetă în Italia legată de activităţile MISA, printre acuzaţii fiind şi recrutarea tinerilor pentru practicarea de orgii sexuale şi pornografie.

Gregorian Bivolaru a apărut aproape 10 ani printre primii pe lista "Most Wanted" a Poliţiei Române, în care se menţionează că este născut în 13 martie 1952 şi are porecla „Guru – Magnus Aurolsson”. Poliţia preciza că motivul urmăririi sale este pedeapsa de şase ani de închisoare primită pentru act sexual cu un minor. Pe aceeaşi listă mai figurează şi alte persoane cunoscute, printre care afaceristul Zaher Iskandarani şi fostul deputat Marko Attila, precum şi Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar.

 

Te-ar putea interesa și: