Evenimentul Zilei > Actualitate > Liderul clanului Corduneanu şi soţia, arestaţi. Ce acuzaţii li se aduc celor doi
Liderul clanului Corduneanu şi soţia, arestaţi. Ce acuzaţii li se aduc celor doi

Liderul clanului Corduneanu şi soţia, arestaţi. Ce acuzaţii li se aduc celor doi

Liderul clanului Corduneanu şi soţia sa au fost arestaţi de poliţie pentru 24 de ore. Petronel este suspectat de șantaj, iar soția lui, Alina Filip, este cercetată pentru influențarea declarațiilor martorilor.

Unul dintre liderii clanului Corduneanu şi soţia sa au fost arestaţi  pentru 24 de ore, după ce au fost audiaţi de către oamenii legii. Potrivit unor surse judiciare, Petronel Corduneanu ar fi șantajat o persoană din anturajul său, amenințând-o cu acte de violență, dacă nu vrea să mai scoată sume de bani de la Western Union, pe numele ei.

De unde proveneau banii care intrau prin serviciul Western Union

Aceleași surse au precizat că banii scoși de femeia respectivă ajungeau la Petronel Corduneanu. Numai că, potrivit surselor femeia s-a cam săturat să-i mai facă acest serviciu membrului clanului Corduneanu.

Mai mult, banii respectivi ar fi provenit din diferite activități ilicite care s-ar fi desfășurat în diverse state din Europa, în special din vestul continentului. După ce femeia care scotea banii de la Western Union a fost amenințată de Petronel, a decis să meargă la Poliție.

Liderul clanului Corduneanu şi soţia, arestaţi

Imediat au fost demarate cercetările în acest caz. Dar, imediat soția lui Petronel Corduneanu, Alina Filip, ar fi încercat să o determine pe victimă, dar și pe martori să-și schimbe declarațiile date inițial. Aceasta a fost dsispusă să le ofere 10.000 de lei pentru a schimba mărturiile. Potrivit surselor, ceștia ar fi refuzat să-și modifice declarațiile.

Interlopul şi soţia aşteaptă decizia Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.  În acest context, nu este exclus ca procurorii să ceară instanței arestarea preventivă pentru 30 de zile în acest caz.

Liderul clanului Corduneanu nu se află la primele acuzaţii

Petronel Corduneanu a mai fost acuzat de anchetatori de comiterea unor infracțiuni, mai precis acum 3 ani, când acesta a fost oprit în trafic de mascați şi dus la  locuința lui din zona Târgu Cucu, unde s-a făcut o percheziție domiciliară. La câteva ore a fost emisă ordonanța de reținere pentru 24 de ore. Ulterior, el a fost dus în fața procurorului de caz.

Este vorba despre o plângere împotriva lui  care a fost depusă de un agent imobiliar care căuta ponturi imobiliare, după care le vindea mai departe unor persoane cu bani.

Petronel Corduneanu l-ar fi împrumutat cu bani pe  agent şi care nu i-ar mai fi returnat, susținând că se simte șantajat și amenințat.

Cătălin S. a depus plângerea, chiar dacă între membrii clanului Corduneanu și el ar fi existat o relație de amiciție mult mai veche. Între ei ar fi existat chiar și un contract de vânzare-cumpărare a unui teren situat în zona Metro. Pe de altă parte, Petronel Corduneanu a susținut atunci că, în realitate, denunțătorul său l-ar fi înșelat, relatează RTV.