Evenimentul Zilei > Actualitate > Clanul Corduneanu JUBILEAZĂ! Unul dintre fraţi a SCĂPAT de 14 ani de închisoare cu EXECUTARE
Clanul Corduneanu JUBILEAZĂ! Unul dintre fraţi a SCĂPAT de 14 ani de închisoare cu EXECUTARE

Clanul Corduneanu JUBILEAZĂ! Unul dintre fraţi a SCĂPAT de 14 ani de închisoare cu EXECUTARE

Petronel, unul dintre membri clanului Corduneanu a primit o veste bună, care a făcut întrega familie să jubileze. Acesta a fost achitat, miercuri, de Curtea de Apel într-un dosar de crimă organizată, cu toate că, în primă instanţă, primise 14 ani de închisoare cu executare.

Petronel Corduneanu a fost achitat pentru constituire de grup infracţional organizat pe motiv că fapta nu există, în timp ce, pentru alte două infracţiuni de şantaj, instanţa a constatat prescripţia faptelor, scrie Cancan.

Un alt inculpat din dosar, Marian Tiugă, s-a ales cu o pedeapsă finală de nouă ani de închisoare cu executare, faţă de 18 cât stabilise prima instanţă.

Cei doi au fost trimişi în judecată în august 2013, fiind acuzaţi că ar fi coordonat reţeaua de hoţi a clanului Corduneanu, care, din 2002 şi până în 2009, a acţionat în zeci de ţări europene. „Limitându-ne strict la documentele din dosarul de urmărire penală rezultă că din România către finanţarea activităţii a ieşit suma de 70.284 de euro, iar beneficiile au fost în cuantum de 1.650.000 de euro. Cu privire la amplitudinea acestei activităţi se observă că ea presupune fluctuaţia celor implicaţi pe un areal ce cuprinde aproximativ 34 de ţări“, spuneau procurorii în rechizitoriu, se mai arată în sursa citată.