Evenimentul Zilei > Politica > Un lider PMP AVERTIZEAZĂ: Va fi o MASCARADĂ la audierile miniștrilor
Un lider PMP AVERTIZEAZĂ: Va fi o MASCARADĂ la audierile miniștrilor

Un lider PMP AVERTIZEAZĂ: Va fi o MASCARADĂ la audierile miniștrilor

Președintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a părăsit, astăzi, şedinţa Birourilor permanente reunite în semn de protest faţă de agenda audierilor miniştrilor noului Guvern.

„Am decis să părăsesc lucrările Biroului permanent din aceasta după-amiază, în semn de protest faţă de modul cum este pregătită pentru ziua de mâine agenda Parlamentului. Mi se pare inadmisibil cât dispreţ poate manifesta PSD faţă de această instituţie şi faţă de instituţia Guvernului pentru că audierile în ceea ce priveşte Cabinetul vor începe de la 8:00, iar fiecare ministru va fi ascultat şi audiat în acelaşi timp, timp de 30 de minute. Este inadmisibil un astfel de comportament, îl condamnăm cu fermitate şi mi se pare că deja practicile proaste din PSD sunt transferate în totalitate în sânul statului român. (…) Este inadmisibil ca nouă, celor din Opoziţie, să ni se pună printr-un astfel de program pumnul în gură. (…) Vom avea la dispoziţie un minut să punem întrebări. (…) E o mascaradă ceea ce se va întâmpla mâine în Parlament la audierile miniştrilor din Cabinetul Tudose”, a precizat Tomac, citat de Agerpres.

El a adăugat că „vom prezenta nivelul de realizări pe care îl au, pentru că mulţi dintre miniştri se regăsesc în noul Cabinet şi, prin urmare, vom participa şi la audieri şi în plen şi în mod clar vom vota împotriva Guvernului. Este un guvern nepregătit şi are un program nerealist”.

De asemenea, deputatul Valeriu Steriu susține că PMP va face front comun în opoziție.

„Grupul PMP cu siguranță nu va vota acest Cabinet. Vom face front comun în opoziție. Nu suntem deloc satisfăcuți, mai ales că noi am avut o propunere de premier foarte bun pe linia actuală modernă de prim-miniștri, europarlamentarul Siegfried Mureșan. În mare, vorbim de aproape aceiași miniștri și paradoxul este că vorbim despre miniștrii care în vechiul lor cabinet Grindeanu nu au îndeplinit propriul lor scor de la evaluare, pentru că evaluarea respectivă nu a fost în curtea prim-ministrului, cât a fost în curtea miniștrilor. Pe de altă parte, nu atât evaluarea prim-ministrului a fost spectaculoasă săptămâna aceasta, cât rezultatele oficiale la șase luni pe care le-am citit în urmă cu două zile de la INS și care arată că, în clipa de față, din punct de vedere financiar, suntem într-o zonă critică și asta obligă la o responsabilitate uriașă noul guvern care ar trebui de mâine să se apuce foarte serios de lucru, mai ales ministrul de Finanțe. Sper că ministrul de Finanțe va avea înțelepciunea de a nu bloca antreprenorii români în dorința de a reface rapid gradul de încasare pentru venituri la buget”, a subliniat Steriu, potrivit unui comunicat de presă.

Conducerea Parlamentului a decis, astăzi, ca plenul reunit să fie convocat joi, la ora 15:00, pentru dezbaterea şi votarea noului Guvern. Miniştrii vor fi audiaţi în comisiile de specialitate de mâine dimineaţă, începând cu ora 8.00.