Licitație inedită. Cât valorează semnătura lui Messi pe un simplu șervețel

Licitație inedită. Cât valorează semnătura lui Messi pe un simplu șervețel Lionel Messi. Sursa foto: Arhiva EVZ

Biletul de promisiune pe care FC Barcelona s-a angajat să-l achiziționeze pentru Lionel Messi, care la vremea respectivă avea 13 ani, a fost vândut la o licitație pentru o sumă considerabilă.

Licitație inedită pentru un șervețel

Biletul de promisiune pe care FC Barcelona s-a angajat să-l achiziționeze pentru Lionel Messi, care la vremea respectivă avea 13 ani, a fost vândut la o licitație pentru o sumă considerabilă.

Oferta de pornire a fost de 300.000 de lire sterline pentru "şerveţelul spaniol standard cerat", având dimensiunile de 16,5 x 16,5 cm și fiind laminat și încadrat, potrivit BBC.

Șervețelul, pe care s-a scris cu cerneală albastră în decembrie 2000, conține o promisiune făcută de directorul de atunci al Barcelonei, Carles Rexach, de a semna cu Messi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acest șervețel fost semnat și de Josep Minguella, consultantul pentru transferuri al clubului spaniol, și de agentul Horacio Gaggioli, care l-a recomandat pe tânărul argentinian.

Şerveţelul a fost pus în vânzare într-o licitaţie online organizată de Bonhams, cu sediul la Londra, în numele lui Gaggioli.

Messi

Sursă foto: X.com

Șervețelul care i-a adus succesul lui Messi

Messi s-a alăturat FC Barcelona la o lună după ce s-a ajuns la un acord, iar apoi a devenit golgheterul record al echipei. Mulți îl consideră cel mai bun jucător din toate timpurile. A debutat în echipa principală la vârsta de 16 ani și a marcat un număr record de 672 de goluri în 778 de meciuri pentru clubul catalan.

Şerveţelul a fost semnat în cadrul unei întâlniri organizate de Rexach, care l-a invitat pe tatăl lui Messi, Jorge, la prânz, după ce familia Messi a fost îngrijorată de lipsa de răspuns din partea Barcelonei după prima încercare a adolescentului. Tradus în limba engleză, pe el scrie:

„La Barcelona, la 14 decembrie 2000 şi în prezenţa domnilor Minguella şi Horacio, Carles Rexach, directorul sportiv al FC Barcelona, este de acord prin prezenta, sub responsabilitatea sa şi indiferent de orice opinie divergentă, să semneze cu jucătorul Lionel Messi, cu condiţia să respectăm sumele convenite."