În cursă s-au înscris 49 de candidați, votul listei a fost secret și numai unul dintre membrii BEx a votat împotrivă. 32 de voturi au fost pentru și două buletine de vot, nule. Candidaţii s-au prezentat în şedinţa Bex, iar la final a ajuns și Rareș Bogdan. Discurs și sondaj motivațional În debutul ședinței Biroului Executiv al PNL de ieri, Ludovic Orban a prezentat un sondaj în care formațiunea ocupă primul loc în opțiunile alegătorilor la scrutinul din luna mai pentru europarlamentare.

Potrivit datelor prezentate de liderul liberal, intenția de vot este următoarea: PNL, 27,9%, PSD, 24,6%, Alianța USR-PLUS, 16%, ALDE, 11,8%, Pro România, 6%-7%.

„În alegerile pentru Parlamentul European se va vedea adevărul opțiunilor cetățenilor români și sunt convins că acest adevăr va fi un adevăr crud pentru cei care au fost învestiți cu încredere să guverneze și care de doi ani și patru luni își bat joc de România ducând România spre nicăieri”, a declarat liderul PNL.

Discursul motivațional al lui Ludovic Orban și cifrele nesperat de mari au produs o stare de euforie printre liberali. Doar câțiva s-au declarat mai reținuți.

După Rareș Bogdan urmează Siegried Mureșan, Vasile Blaga, Adina Vălean, Gheorghe Falcă, Mircea Hava, Daniel Buda, Dan Motreanu, Cristian Bușoi, Marian Jean Marinescu, Vlad Nistor, Mihai Țurcanu, Violeta Alexandru.

Politico.eu, în sondajul pe care îl face lunar, dă în mod constant PNL pe locul doi, cu 9 locuri în Parlamentul European.

Misiunea realizatorului tv

Rareș Bogdan, realizator la Realitatea Tv, spune că mai are o singură emisiune, duminică, după care se va consulta cu Cozmin Gușă în legătură cu ce se va întâmpla după. „Nu voi amesteca însă politica cu presa. Am făcut tot ce mi-a stat în putință din societatea civilă și din presă pentru a bloca acapararea României de către PSD și ALDE. Voi face acum tot ce-mi stă în putință pentru a-i reprezenta cu cinste pe români și pentru a crea un front comun și total anti-PSD. Cred într-o unitate a opoziției imediat după europarlamentare”, a declarat Rareș Bogdan. Acesta a enumerat și motivele care l-au determinat să accepte propunerea făcută de liberali. „Am decis să intru în arenă. Pericolul pentru România este mult prea mare. Intru în PNL, candidez la europarlamentare cap de listă. Vreau să-i conving pe toți liberalii din țară și din diasporă, pe toți cei care cred în dreapta unită, pe toți cei care cred în președintele Iohannis, că Partidul Național Liberal se va bate pentru prima dată în istoria sa post decembristă pentru a fi numărul 1 în seara zilei de 26 mai”, a spus candidatul. Acesta a adăugat că nu vizează niciun post de conducere în partid și că timp de 65 de zile liberalii se vor convinge dacă pot sau nu să aibă încredere în el.

Pe covor roșu

Rareș Bogdan a fost primit la sediul din Aleea Modrogan, după ședința din Parlament, ca un guest star. „Repatrierea lui Rareş Bogdan este un câştig cert pentru Partidul Naţional Liberal. Rareş nu a fost adus doar pentru că PNL avea nevoie de popularitatea şi simpatia sa, ci pentru că PNL a vrut să aducă înapoi un liberal autentic, un patriot şi un pro-european convins. Pentru cine nu ştie, Rareş Bogdan a mai fost membru PNL în trecut şi a condus tineretul liberal din Cluj pentru mai bine de 4 ani. Astăzi a revenit acasă, iar noi l-am primit cu braţele deschise. Ne bucurăm că te-ai întors, Rareş”, a declarat Cristi Barbu, secretar general adjunct al PNL.

Nu toți liberalii sunt la fel de entuziasmați. Unele organizații au strâns semnăturile necesare pentru înscrierea partidului în cursa electorală, dar refuză să le depună. Spun că le vor lăsa până în penultima zi, adică luni.

 

Summit-ul popularilor

Sâmbătă, la București, are loc Summit-ul liderilor locali și regionali ai Partidului Popular European, eveniment la care vor fi prezentați și candidații pentru PE. La reuniune vor lua parte peste 150 de primari și lideri regionali din spațiul european, precum și aproximativ 3.000 de aleși locali din România. Va fi prezent președintele Klaus Iohannis și lideri populari europeni în frunte cu candidatul PPE pentru poziția de președinte al Comisiei Europene, Manfred Weber.

Eurodeputata PSD Gabriela Zoană consideră că „organizarea summit-ului PPE la București reprezintă încă o palmă dată României, cel mai perfid act de trădare a națiunii române”. „Dragi români, dacă doriți să vedeți cum arată trădătorii națiunii române, dar și stăpânii acestora din cadrul Parlamentului European, cei care inițiază și votează rezoluții împotriva țării noastre, dar și cei care ne blochează inițiativele pe care le avem în diferite comisii, la ordin, îi puteți vedea la Romexo, sâmbătă, 16 martie”, a declarat, ieri, Gabriela Zoană.

 

Te-ar putea interesa și: