Potrivit Lumea Justiției, anexele ar conține toate numele magistraților care au colaborat cu Serviciul Român de Informații. 

Solicitarea Liei Savonea a avut la bază adresele formulate de doi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, respectiv judecătoarea Gabriela Baltag și reprezentatul societății civile, Victor Alistar, care doresc aflarea adevărului. Protocolul a fost declarat nelegal de către Curtea Constituționala a României.

Alăturat cererilor formulate de Gabriela Baltag și Victor Alistar s-a aflat și punctul de vedere al Direcției Legislație, Documentare și Contencios (DLDC), referitor la necesitatea declasificării Anexelor Raportului Inspecției Judiciare. De asemenea, solicitările s-au bazat pe faptul că nu toți membrii CSM au avut acces la informațiile clasificate, astfel că se impune desecretizarea conținutului celor 19 anexe ale Raportului Inspecției Judiciare nr. 3923/IJ/996/DIP/2018.

În argumentarea adreselor transmise către SRI și PICCJ, președintele CSM a subliniat că este interzisă „clasificarea ca secrete de stat a informațiilor, datelor sau documentelor în scopul ascunderii încălcărilor legii, erorilor administrative, limitării accesului la informațiile de interes public, restrângerii ilegale a exercițiului unor drepturi ale vreunei persoane sau lezării altor interese legitime”.

Iată adresa transmisă de Lia Savonea către SRI:

Iată adresa transmisă de președintele CSM către Parchetul General: