Evenimentul Zilei > Sport > Leo Messi a renunțat la 50% din salariu. Rămâne însă cel mai bine plătit fotbalist din lume
Leo Messi a renunțat la 50% din salariu. Rămâne însă cel mai bine plătit fotbalist din lume

Leo Messi a renunțat la 50% din salariu. Rămâne însă cel mai bine plătit fotbalist din lume

Presă spaniolă titrează că Joan Laporta s-a înțeles cu Lionel Messi pentru prelungirea înțelegerii pe următorii 5 ani. Starul argentinian a făcut un compromis și a renunțat la jumătate din salariul pe care îl încasa până în acest sezon.

Dar Barcelona tot nu se încadrează în plafonul financiar impus de La Liga, așa că președintele catalan caută soluții pentru a remedia această problema până la startul campionatului.

Salariu de 1.4 milioane de euro pe săptămâna

Conform The Sun, Messi rămâne în continuare cel mai bine plătit fotbalist din lume. Chiar și după diminuarea venitului, jucătorul va câștigă 1.4 milioane de euro pe săptămâna. În timp ce Cristiano Ronaldo încasează 1 milion de euro, iar Neymar 711 mii de euro. Pozițiile 4 și 5 sunt completate de Luis Suarez și Antoine Griezmann, ambii cu un venit de 675 mii de euro.

Din 2004, până în prezent, în 778 de meciuri jucate pentru Barcelona, Messi a marcat 672 de goluri și a oferit 305 pase decisive.

În urmă cu aproximativ o lună, jurnaliștii britanici de la The Sun, susțineau că sunt șanse mari ca starul Barcelonei să schimbe La Liga cu Premier League şi să joace pentru Manchester City în sezonul viitor. Aceștia spuneau că salariul fotbalistului ar fi de 500.000 de lire sterline pe săptămână, adică 2 milioane de lire pe lună. Informațiile nu au fost confirmate oficial, titrează sport.ro.

Messi și-a petrecut întreaga carieră la FC Bracelona

Lionel Messi a participat, zilele trecute la Copa America, în Brazilia, cu selecţionata ţării sale, Argentina.

El a împlinit recent vârsta de 34 de ani și și-a exprimat intenția de a mai evolua încă două sezoane pe Camp Nou.

Messi, care și-a petrecut întreaga carieră la FC Barcelona, a recunoscut, la finalul sezonului trecut, că și-a dorit să plece de la echipă. El a acuzat o serie de neînțelegeri cu președintele de la vremea respectivă, Josep Maria Bartomeu. Argentinianul pare că a revenit la sentimente mai bună față de club, după ce Joan Laporta a câștigat alegerile și a devenit noul conducător al clubului.

În acest sezon, Barcelona a câștigat Cupa Spaniei, după finala cu Athletic Bilbao (4-0).