Evenimentul ZileiActualitateLegătura dintre interlopul român Rechinu și cel mai violent clan din Mexic. Afacere de un miliard de euro

Legătura dintre interlopul român Rechinu și cel mai violent clan din Mexic. Afacere de un miliard de euro

Legătura dintre interlopul român Rechinu și cel mai violent clan din Mexic. Afacere de un miliard de euro
Mafia românească din Mexic este condusă de interlopul oltean Rechinu. Clanul său opera și în zone controlate de Jalisco Nueva Generacion, cel mai violent clan din Mexic. Numărul doi al acestei puternice grupări de crimă organizată a fost arestat la București.

Organizația criminală condusă de Florian Tudor, zis Rechinu, a jefuit între 2014 și 2019 aproximativ 1,2 miliarde de dolari din bancomate modificate plasate în diferite orașe din Mexic.

Deoarece mafia românească opera și în zone controlate de cel mai violent clan din Mexic, Jalisco Nueva Generacion, era imposibil ca interlopul oltean să nu aibă o înțelegere cu șefii acestei grupări.

Legătura dintre interlopul Rechinu și Jalisco Nueva Generacion

În centrul acestei investigații se află compania Top Life Servicios SA , creată în decembrie 2013 de Adrian Constantin Tiugan. Este vorba despre un infractor român care avea mandate de arestare internaționale pentru jafuri din bancomate în Italia și Vatican.

Tiugan a creat compania Top Life Servicios SA în Quintana Roo,  cu un permis de imigrare emis pe numele lui Paul Daniel Ionet. Este un mărunt infractor român care se ocupa cu traficul de droguri. La 1 martie 2014, acea companie a semnat un contract cu Banco Multiva pentru plasarea de bancomate în Peninsula Yucatan și Pacificul Mexican.

Cum a fost descoperit clanul mafiot

UIF a confirmat că schimbul de informații între agențiile mexicane și FBI a permis identificarea organizației formată din români și mexicani. Organizația și-a înființat baza de operațiuni în Cancun, Quintana Roo și filiale în alte zone precum Riviera Nayarit, Los Cabos, Baja California South și Puerto Vallarta, Jalisco.

La sfârșitul anului trecut, doi asasini plătiți ai Jalisco Nueva Generacion au omorât un fost guvernator mexican într-o toaletă a unui club de lux din Puerto Vallarta. Activitatea infracțională a bandei lui Rechinu, nu avea cum să se desfășoare fără o înțelegere cu liderii clanului Jalisco Nueva Generacion.

Numărul doi din clanul Jalisco Nueva Generacion, arestat la București

În februarie 2021, Carlos Ruben Ramirez – Monroy, lider al unuia dintre cele mai violente carteluri mexicane, Jalisco Nueva Generation, a fost prins la București. Ulterior, el a fost extrădat în SUA.

Arestarea a avut loc anul trecut, în mai, la două luni după ce, FBI solicitase UIF să colaboreze la urmărirea proprietăților și tranzacțiilor efectuate de Florian Tudor, zis Rechinu, și de partenerii săi Adrian Constantin Tiugan și Adrian Ninel Enăchescu. Totuși, este posibi ca venirea lui Carlos Ruben Ramirez – Monroy să fi fost facilitată chiar de către oamenii interlopului român.

Rechinu este greu de extrădat

Cu toate că a fost arestat anul trecut în Mexic, la solicitarea autorităților române, Florian Tudor nu a fost extrădat nici până acum în țară.

În februarie 2020, FBI a solicitat Unității de Informații Financiare (UIF) din Mexic să colaboreze la urmărirea proprietăților și tranzacțiilor efectuate de Florian Tudor, zis Rechinu, și de partenerii săi Adrian Constantin Tiugan și Adrian Ninel Enăchescu. UIF a estimat că banda este implicată în operațiuni ilicite pentru 240 de milioane de dolari pe an la nivel global, conform World Today News .


Accesează: