Evenimentul ZileiActualitateDe ce le vine FEMEILOR să devină ANTREPRENOR după ce nasc

De ce le vine FEMEILOR să devină ANTREPRENOR după ce nasc

De ce le vine FEMEILOR să devină ANTREPRENOR după ce nasc
Tot mai multe femei, care au o carieră de cel puţin cinci ani ca angajat şi o sistează în timpul sarcinii, atunci când vor relua activitatea profesională, au tendinţa de a deveni antreprenor, susţine un consilier de branding personal.

Acest lucru se întâmplă deoarece, în timpul sarcinii, mămicile devin mai creative, experimentează responsabilitatea mai mult ca oricând, citesc foarte mult, se autoeducă şi învaţă lucruri care pot usura viața altor parinți. “Întreaga experienţă a sarcinii le oferă femeilor mai multă independenţă, încredere în sine şi vor dori ca această trăire să o extrapoleze şi către viaţa lor profesională. Astfel, multe mămici care au trecut deja prin faza salariatului, nu se vor mai întoarce la vechiul loc de muncă şi se vor îndrepta către antreprenoriat. Când spun antreprenoriat, nu mă refer neapărat la ridicarea de imperii financiare, ci mai mult la lifestyle business-uri, adică la acele afaceri bazate pe manufactură sau pe consiliere / educaţie, cu scopul de a susţine un anumit stil de viaţă. Aşa au luat naştere, spre exemplu, blog-urile şi vlog-urile de parenting, cele de bucătărie, cursurile de Lamaze şi alaptare, magazinele online cu diverse produse manufacturate, care au început să monetizeze foarte bine din piaţă în ultimii 2-3 ani”, explică Alina Bota, consilier de branding personal.

Diferenţa dintre “mămicile-antreprenor”, “femei-casnice” şi “femei-angajat”

Specialista în branding personal afirmă că există diferenţe majore între cele trei tipuri de femei. Viaţa unei mame-antreprenor este un mix de activităţi legate de creşterea copilului (care este întotdeauna pe primul plan) şi de activităţi menite să le crească afacerea proprie: citit, studiat ore întregi pe internet, atunci când copilul e la sân sau doarme, încercări şi testări pentru produsele proprii, participat la cursuri, participat la evenimente de networking cu alte mămici antreprenor, discutii pe chat sau grupuri de Facebook, strategii de vânzare pe internet etc.

“Practic, toată activitatea mămicii-antreprenor se petrece de acasă, cu bebelușul în braţe, sau la evenimente, la care participă împreună cu copilul (…) Compania Google organizează workshop-uri creative la care participă mămici şi copii. Copilașii cresc astfel lângă mama lor, care este atentă la nevoile lor în permanenţă şi are, totodată, o viaţă profesională şi socială care o împlineşte. În plus, copii cresc într-o cultură a muncii, află de mici că talentul şi abilităţile proprii sunt importante, pentru că se transformă în produse şi servicii care generează banii de care familia are nevoie sa supravieţuiască”, mai spune Alina Bota, consilier de branding personal şi fondatorul unei companii de training.

 


Accesează: