Evenimentul Zilei > Economie > Cu ce se LAUDĂ Petre DAEA după trei săptămâni în fruntea UE. Stocurilor HALIEUTICE sunt în SIGURANȚĂ
Cu ce se LAUDĂ Petre DAEA după trei săptămâni în fruntea UE. Stocurilor HALIEUTICE sunt în SIGURANȚĂ

Cu ce se LAUDĂ Petre DAEA după trei săptămâni în fruntea UE. Stocurilor HALIEUTICE sunt în SIGURANȚĂ

Ministerul Agriculturii condus de Petre Daea a dat un comunicat cu acţiunile întreprinse de Preşedinţia română la Consiliul Uniunii Europene în cursul lunii ianuarie 2019 în domeniul agriculturii.

Potrivit comunicatului ministerului condus de Petre Daea, “în primele trei săptămâni ale preşedinţiei române la Consiliul Uniunii Europene, în ceea ce priveşte domeniul agriculturii şi pescuitului, rezultatele pot fi consemnate după cum urmează:

Încheierea cu succes a două teme de interes: trialogurile politice din 22 ianuarie a.c. pentru propunerile de transpunere a recomandărilor privind peştele spadă precum şi măsurile din Comisia generală pentru pescuit în Marea Mediterană (GFCM).

De asemenea, în perioada următoare, sub preşedinţia română se vor încheia procedurile, urmând a se publica în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene:

Regulamentul de modificare a Reg. (UE) nr. 1305/2013 și (UE) nr. 1307/2013 în ce priveşte anumite norme privind plăţile directe şi sprijinul pentru dezvoltare rurală pentru anii 2019 şi 2020;
Directiva privind combaterea practicilor comerciale neloiale;
Regulamentul pentru definirea, prezentarea şi etichetarea băuturilor spirtoase, utilizarea denumirilor băuturilor spirtoase în prezentarea şi pe eticheta altor produse alimentare şi protecţia indicaţiilor geografice ale băuturilor spirtoase.

Reamintim că în intervalul 22-23 ianuarie 2019, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a prezentat priorităţile şi programul pentru următoarele şase luni în comisiile de specialitate ale Parlamentului European (PE). A explicat contextul special în care se va desfăşura preşedinţia, respectiv constrângerile impuse de încheierea mandatului Parlamentului European.

Petre Daea a precizat că Politica comună în domeniul pescuitului este deosebit de importantă, atât prin dimensiunea sa internă, care contribuie la gestionarea durabilă a stocurilor halieutice şi la promovarea bunăstării şi identităţii culturale a comunităţilor noastre locale, cât şi prin dimensiunea sa externă”.