Evenimentul Zilei > Actualitate > Laboratorul ANTI ATOMIC. 90 de ani de la înființarea serviciului de APĂRARE ÎMPOTRIVA GAZELOR
Laboratorul ANTI ATOMIC. 90 de ani de la înființarea serviciului de APĂRARE ÎMPOTRIVA GAZELOR

Laboratorul ANTI ATOMIC. 90 de ani de la înființarea serviciului de APĂRARE ÎMPOTRIVA GAZELOR

La sediul Centrului de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare Chimică, Bacteriologică, de Radiaţii, Nucleară (CBRN) şi Ecologie se va desăşura o ceremonie cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la înfiinţarea acestei instituţii.

Participanţii la eveniment vor putea vizita şi expoziţia cu ultimele realizări ale specialiştilor din cadrul centrului, printre care şi ultimul produs al cercetării ştiinţifice: "Sistem de evacuare a răniţilor din medii contaminate CBR".

Înfiinţat în anul 1924, sub titulatura „Laboratorul de cercetări al serviciului de apărare contra gazelor, trecând prin mai multe schimbări ale numelui, Centrul  de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare C.B.R.N. şi Ecologie este structura de consultanţă şi expertiză a Ministerului Apărării Naţionale, în domeniul apărării CBRN, sarcina principală fiind cercetarea ştiinţifică aplicativă pentru realizarea de tehnologii şi echipamente specifice, utilizate de toate categoriile de forţe ale Armatei, Inspectoratul General de Urgenţă, precum şi alte componente ale Sistemului Naţional de Apărare.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: