Pro Lex a publicat înregistrarea video a unui fragment din interviurile a doi candidați pentru postul de adjunct al șefului Inspectoratului Județean de Poliție Covasna.

Primului candidat, Daniel Ivașcu, care ocupa deja această funcție prin împuternicire, i s-au suflat răspunsurile, în detrimentul celuilalt candidat mai bine pregătit și cu o experiență mai amplă.

Sindicatul susține că Ivașcu a mai fost împuternicit de șase ori pentru această funcție și că s-a amânat scoaterea postului la concurs până când el a ajuns la vechimea necesară. De altfel, Daniel Ivașcu a și obținut postul în urma concursului.

Examinator: Un alt atribut de genul ăsta când lucrurile nu merg bine?

Ivașcu tace

Daniel Ivașcu: Coercitiv.
Examinator: Cartea zice ecuperativ…
Daniel Ivașcu: Mi-e greu să rețin.
Examinator: … Adică de înlăturare a deficiențelor constatate. Dar dacă lucrurile merg bine, constat că merg bine, ce promovați?
Daniel Ivașcu: Recompensativ.
Examinator: O componentă de învățare s-ar putea să existe?
Daniel Ivașcu: Da.
Examinator: S-ar numi…

Tăcere

Examinator: Educativă. Ce mai e? Hai, mai sunt câteva…

Ivașcu râde și tace.

Examinator: Dacă ar trebui să anticipăm ar fi anticipative…

Ivașcu râde și tace în continuare.

Examinator: Mai aveți dumneavoastră de completat vreun răspuns?

Ivașcu râde și dă din cap că nu.

Examinator: Subiectul nr. 1, notat cu 1,50 puncte, enumerați atribuțiile funcției de control managerial.
Florin Popa: Da, deci atributul reglator, atributul preventiv, atribitul perfectiv, atributul recuperativ, atributul apreciativ-stimulativ, atributul educativ.
Examinator: Puteți să ne spuneți câte ceva despre fiecare?
Florin Popa: Da, atributul perfectiv presupune respectarea prevederilor legale,a legilor, a hotărârilor, a ordinelor care au aplicabilitate asupra domeniului vizat. Atributul preventiv – controlul are rolul de a preveni eventualele disfuncții, toate neregulile care pot apărea în cadrul unui sistem, scrie digi24.ro.