Evenimentul Zilei > Sport > La doar câteva ore de la câștigarea campionatului, CFR Cluj a rămas fără antrenor. Ce a decis Iordănescu Jr.
La doar câteva ore de la câștigarea campionatului, CFR Cluj a rămas fără antrenor. Ce a decis Iordănescu Jr.

La doar câteva ore de la câștigarea campionatului, CFR Cluj a rămas fără antrenor. Ce a decis Iordănescu Jr.

La doar o zi după ce a sărbătorit câștigarea campionatului la cârma CFR Cluj, antrenorul Edi Iordănescu (42 de ani), i-a anunţat miercuri pe conducătorii din Gruia că nu va negocia semnarea unui nou contract cu echipa. Astfel, din 15 iunie va fi un antrenor liber.

La finalul meciului de marți cu cu FCSB, scor 2-0, la fel ca în momentul în care echipa a devenit matematic campioană, antrenorul care a luat titlul cu numărul 4 consecutiv pentru CFR, a evitat să ofere un răspuns tranşant pentru a nu strica bucuria jucătorilor şi a celor din staff-uri.

Însă decizia sa era luată, deşi a simţit că jucătorii îl susţin total, recunoscători că i-a sprijinit în momentele dificile. „Garantat va pleca”, aţi citit acum o săptămână la digisport.ro, iar după banchet Edi i-a anunţat pe fotbalişti că nu va continua.

Astăzi, Iordănescu Jr. a fost văzut întâlnindu-se cu preşedintele Marian Copilu, cel care a fost alături de el permanent din momentul în care a semnat contractul cu CFR Cluj.

 

Din informaţiile Digi Sport, reacţiile patronului Neluţu Varga în momentele dificile traversate de echipă au fost determinante în luarea deciziei.

După fiecare rezultat slab al echipei, Varga în loc să-i asigure pe antrenori şi staff de tot suportul său, el suna alţi antrenori să-i întrebe dacă pot veni la CFR, deoarece trebuie să-l schimbe pe Iordănescu ca să ia titlul.

Informaţia a ajuns la urechile antrenorului şi chiar dacă toţi ceilalţi acţionari ai clubului l-au susţinut, Edi era conştient că dacă Varga decidea să-l dea afară, nimeni nu-l putea convinge să se răzgândească.

La fel cum a procedat şi acum doi ani, când a fost dispus să achite o clauză de 400.000 de euro ca să renunţe la acelaşi Iordănescu, după un rezultat slab cu Malmo în turul cupelor europene.

După câştigarea titlului, patronul Neluţu Varga era extrem de bucuros pentru performanţa obţinută, mai ales că atunci când a plecat Petrescu, CFR avea de recuperat patru puncte de Universitatea Craiova şi şase de FCSB.

A precizat că Iordănescu poate să stea cât vrea la echipă, însă afirmaţiile nu l-au întors din drum pe antrenor.

„Dacă vrea să stea zece ani, atât va sta! Nu se pune problema să plece! El a simțit că nu toți jucătorii sunt implicați suficient și a vrut să-i motiveze.

Acesta a fost substratul declarațiilor sale. Clubul nostru a oferit tuturor antrenorilor condiții cum nu cred că mai sunt în România. Facem efort pentru a le crea cele mai bune condiții”, a declarat Neluţu Varga pentru ProSport după rezultatul de la Botoşani.