Evenimentul Zilei > Actualitate > La ce va trebui să se renunţe în ceea ce priveşte compoziția alimentelor
La ce va trebui să se renunţe în ceea ce priveşte compoziția alimentelor

La ce va trebui să se renunţe în ceea ce priveşte compoziția alimentelor

Agenția americană de reglementare în domeniul alimentar și al medicamentelor (Food and Drug Administration, FDA) a anunțat că va cere producătorilor ca, în următorii trei ani, să elimine din compoziția alimentelor procesate din SUA acizii grași parțial hidrogenați, întrucât aceste substanțe nu prezintă, 'în general, siguranță pentru a fi folosite în hrana oamenilor', informează USA Today.

S-au comunicat și o serie de măsuri pentru implementarea de către producătorii de alimente a acestei decizii referitoare la acizii grași parțial hidrogenați, care sunt 'principala sursă dietetică de acizi grași trans artificiali din producția alimentară industrială', transmite AFP.
Decizia FDA are rolul de a salva mii de vieți în fiecare an, întrucât, potrivit medicilor, consumul acestor substanțe, care provoacă creșterea nivelului de colesterol din sânge, are efecte grave asupra sănătății oamenilor. Ele sunt mult mai nesănătoase decât grăsimile saturate, din unt sau brânză, întrucât spre deosebire de acestea, care sporesc doar nivelul așa-numitului colesterol rău (LDL), ele cresc și conținutul de colesterol bun (HDL), a explicat Alice Lichtenstein, profesor de nutriție la Tufts University.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: