Evenimentul Zilei > Actualitate > La Arad se schiză din nou, după mai bine de un deceniu
La Arad se schiză din nou, după mai bine de un deceniu

La Arad se schiză din nou, după mai bine de un deceniu

După 12 ani, în județul Arad se poate schia. Și nu numai într-un loc, ci pe două pârtii. Una a fost deschisă în Moneasa, iar cealaltă la Șiria.

Pârtia de la Moneasa, a fost redeschisă zilele trecută după 12 ani de pauză. Ea a fost amenajată în anii 70 și avea o lungime de 260 de metri. În prezent, a fost prelungită și atinge o lungime de 350 de metri și lată de peste 40 de metri. A fost nevoie de aprobarea unui proprietar privat care dețin ea terenul, în Dosul Monesei. Pârtia este dată în folosință chiar dacă nu a fost încă avizată de primărie. „Pentru că o porțiune de teren nu ne aparține, nu am putut să autorizăm pârtia, dar acest lucru se va întâmpla cel târziu până în iarna viitoare. Vor mai fi necesare unele lucrări pentru mutarea unor stâlpi de electricitate, dar și amplasarea de indicatoare către pârtie”, a declarat edilul Ioan Herbei. Pârtia este utilizabilă în acest moment și este acoperită cu un strat gros de zăpadă. Singurul inconvenient este că nu are telecabină, astfel că trebuie urcat dealul pe jos.
În paralel cu pârtia de schi, Primăria Moneasa a amenajat și o pistă de săniuș, cu o lungime de 120 de metri.

Pe un deal de la Șiria (primul din intersecția semaforizată cu drumul județean spre Arad) a fost amenajată o a doua pârtie arădeană, lungă de 400 de metri și lată de 50. (Sursa foto: RADOR)