"L-au împuşcat pe Bin Laden? Ochii plânşi au văzut dreptatea"

"L-au împuşcat pe Bin Laden? Ochii plânşi au văzut dreptatea"

O MINIMĂ CONSOLARE PENTRU RUDELE VICTIMELOR LUI BIN LADEN. După şapte ani de întrebări fără răspuns, Maria Andru, o femeie de 70 de ani din Cluj care şi-a pierdut fiica în atentatele de la Madrid, a simţit ieri că i s-a făcut dreptate.

"L-au împuşcat pe Bin Laden? O, ce mă bucur. Ochii plânşi au văzut dreptatea", a spus Maria Andru, în vârstă de 70 de ani, apoi a izbucnit în plâns, atunci când a aflat că teroristul a fost împuşcat de americani.

Pentru ea, ziua de 2 mai este ziua în care moartea fiicei sale în atentatele de la Madrid, din martie 2004, a fost răzbunată.

"Durerea nu va dispărea"

Ne puteți urmări și pe Google News

Maria Andru aşteaptă de şapte ani ca autorităţile americane să îl prindă şi să îl tragă la răspundere pe teroristul numărul unu al planetei, Osama bin Laden, autorul sângeroaselor atacuri de la World Trade Center, Madrid şi Londra.

Fiica Mariei Andru, Mariana Negru (40 de ani), se afla în martie 2004 chiar lângă una dintre bombele care au explodat în trenurile morţii din Gara Atocha, din Madrid.

"De şapte ani stau, uneori chiar vobesc singură, şi mă întreb dacă nu există Dumnezeu să îi pedeapscă pe cei vinovaţi. Şi uite că Dumnezeu a vrut să se întâmple să îl împuşte pe Bin Laden", spune femeia, care trăieşte în Morlaca, un sat de munte din apropierea oraşului Huedin, judeţul Cluj.

Cei şapte ani care au trecut de la atacurile teroriste au fost pentru Maria Andru o perioadă lungă de chin şi întrebări fără răspuns.

"De când a murit fata mea mă tot chinui. Am făcut trei atacuri cerebrale şi am rămas cu sechele. Nu pot să vorbesc repede cum aş vrea. Anul acesta am fost din nou la spital, am avut probleme cu stomacul. De când a murit fata mea nu mai am linişte. Mă tot gândesc că o să-mi apară în vis, dar nu mi-a apărut niciodată. Durerea mea din suflet nu va dispărea niciodată", mărturiseşte Maria Andru.

Fratele Marianei a scăpat

Destinul a făcut ca Gheorghe Andru, fratele Marianei Negru, să scape cu viaţă din atentat doar pentru că în dimineaţa respectivă a avut treabă la serviciu şi a trebuit să plece mai repede. Bărbatul, care s-a întors din Spania pentru a avea grijă de mama sa, povesteşte că locuia împreună cu sora sa şi cu soţul acesteia şi că în dimi neaţa respectivă a plecat mai devreme.

"Am luat un tren mai devreme pentru că trebuia să ajung mai departe. Dacă luam un tren deodată cu Mariana şi eu eram acum în ceruri. Locul unde a fost Mariana a fost şi cel mai expus pentru că era la doi paşi de unde a fost amplasat rucsacul cu explozibili. La Madrid, toţi poartă ghiozdane în spate şi nu a bătut la ochi", povesteşte Gheorghe Andru.

Fratele Marianei spune că a urmărit permanent la ştiri să vadă dacă cei vinovaţi au fost traşi la răspundere.

"Am văzut la un moment dat că era un proces cu persoanele care erau suspectate că au fost implicate. Am auzit că i-au condamnat pe cei care au vândut dinamita şi alte materiale explozive şi cam atât. La un moment dat s-a zis că sunt cei din ETA, apoi au confirmat că organizaţia lui Bin Laden a organizat totul. Oricum banda lui Bin Laden nu se va destrăma", conchide Gheorghe Andru.

A fost la mormântul fiicei ei acum trei ani

În urmă cu trei ani, copiii Mariei Andru au dus-o pe femeie la Madrid, la mormântul fiicei sale. "Am plâns şi cu plânsul am rămas. Plâng şi acum şi tot nu am stare", mai spune femeia.

Din cauza sărăciei, cei trei copii ai femei au plecat în Spania ca să strângă bani să-şi poată cumpăra o casă. "Mariana a plecat în Spania nu de bine ce i-a fost. Ea lucra în Cluj, la un magazin, iar soţul ei lucra ca măcelar. Au plecat în Spania să adune bani să poată să îşi cumpere un apartament. Nu a fost să fie că biata a murit în explozia trenului", mai spune bătrâna.

S-a certat cu fostul ginere

După atentat, fostul ginere a primit cetăţenia spaniolă şi despăgubiri financiare importante, bani din care Maria Andru a primit puţin peste 300 de euro. "Atât mi-a dat fostul ginere. De atunci nu am mai vorbit cu el", adaugă Maria Andru.