Evenimentul Zilei > Justitie > L-au ajutat rugăciunile. Fostul șef al Poliției Timiș, CONDAMNAT CU SUSPENDARE pentru MITĂ
L-au ajutat rugăciunile. Fostul șef al Poliției Timiș, CONDAMNAT CU SUSPENDARE pentru MITĂ

L-au ajutat rugăciunile. Fostul șef al Poliției Timiș, CONDAMNAT CU SUSPENDARE pentru MITĂ

Acuzat că a pretins și primit șpagă pentru a aproba un transfer, comisarul șef Gheorghe Popescu, fost adjunct al șefului IPJ Timiș, a scăpat până la urmă. El a fost condamnat cu suspendare.

Popescu a fost ultimul șef al Poliției Timiș acuzat de fapte de corpupție după ce întreaga conducere a fost ”decapitată”. Când superiorii lui au fost săltați de DNA, comisarul șef a declarat că au avut efect rugăciunile pe care le-a făcut în pelerinajele religioase, la Ierusalim.

La scurt timp a fost denunțat de un subordonat căruia i-a condiționat transferul de primirea unui televizor plasmă de mari dimensiuni. Tranzacția s-a realizat în martie 2012. Inițial polițistul i-a cumpărat lui Popescu un televizor în valoare de 1.000 de lei, însă acesta a fost nemulțumit, marfa a fost returnată și schimbată cu un aparat cu diagonala mai mare, în valoare de aproape 1.700 de lei. Comisarul șef Armando Țurai, de la SIF, și-a turnat superiorul ca să scape cu pedeapsă mai mică după la rându-i a fost prins în flagrant când primea șpagă 4.000 de euro de la o femeie de afaceri. De emoție, la momentul respectiv, Țurai s-a scăpat în pantaloni.

Tribunalul Timiş a dat, săptămâna trecută, sentinţa în dosarul în care DNA Timişoara l-a trimis în judecată pe comisarul şef Gheorghe Popescu, pentru luare de mită. Instanța l-a condamnat pe Popescu, care între timp s-a pensionat, la şase luni de închisoare cu suspendare condiţionată pentru săvârşirea infracţiunii de primire de foloase necuvenite, având un termen de încercare de 2 ani şi 6 luni. De asemenea, s-a menţinut măsura controlului judiciar, până la rămânerea definitivă a hotărârii. În plus, completul de judecată a dispus confiscarea televizorului, iar inculpatul a fost obligat la plata sumei de 3.000 lei, cheltuieli. Împotriva sentinţei se poate face apel în 10 zile de la comunicare.