Tudorel Toader a declarat, în direct, la Antena 3, că va decide ce va face în privința lui Kovesi, după ce a ascultat-o pe Mihaiela Moraru Iorga, procuror DNA, care a fost dată afară de Kovesi, dar și după raportul Inspecției Judiciare privind activitatea de management a șefei DNA.

”Am fost în multe comisii, mulți au absolvit Facultatea de Drept. Am fost în comisia de susținere a tezei lui Kovesi. Teza e una valoroasă. Venea din experiența de șef la DIICOT, știa cel mai bine care sunt particularității crimei organizate. Avea premisele formulării unor concluzii pentru modificarea legislației.

Iorga mi-a furnizat suficiente date pentru concluziile pe care le voi lua, alături de raportul Inspecției Judiciare. Voi anunța decizia despre Kovesi  în funcție de abordare. Dacă voi face abordări sectoriale, pe DNA și pe Ministerul Public, voi anunța mai întâi la DNA. Dacă le voi face împreună, voi anunța după decizia din CSM, raportul. Cel mai probabil, voi merge pe prima variantă. Într-o lună, o lună și jumătate voi avea un rezultat.”, a spus Toader.

Toader și-a exprimat nedumerirea referitoare la faptul că trei dintre membrii echipei de control al Inspecției Judiciare o concluzie referitoare la DNA, în timp ce ceilalți trei au o altă concluzie, care este diametral opusă

"Am exprimat şi exprim nedumerirea de ce comisia a fost formată din şase membri care au pornit într-o echipă, dar care ulterior, în termen scurt, s-au divizat şi trei au o anumită opţiune, iar ceilalţi trei au o opţiune diametral opusă şi nu pot da o concluzie. Şi, în felul acesta, trebuie să citim raportul de control în conţinut, dar constatând că trei au concluzii într-o direcţie, să nu spun pozitivă, iar ceilalţi trei au altă opinie, să nu spun negativă", a declarat Tudorel Toader, la Antena 3.