Klaus Iohannis a câștigat, după majoritatea estimărilor din exit-poll-uri, funcția de președinte al României. Rezultatele a trei din patru exit-poll-uri, difuzate aseară de televiziuni, l-au indicat pe primul loc în cursa prezidențială. Este vorba de sondajele efectuate la urne de CURS/AVANGARDE, IRES și CSCI. Victor Ponta a fost dat învingător de SOCIOPOL. Realitatea TV a combinat rezultatele IRES și AVANGARDE, tot Klaus Iohannis plasându- se pe primul loc.


REZULTATE EXIT POLL alegeri prezidenţiale 2014, turul II. Află procentele lui Victor Ponta şi Klaus Iohannis de pe evz.ro


Astfel, estimările pentru ora 21.00, după închiderea urnelor, arătau astfel: sondajul CURS/AVANGARDE, difuzat de TVR, l-a dat câștigător pe Klaus Iohannis, cu 52,16% la 47,84%.

În sondajul combinat al Realității TV, Klaus Iohannis avea 51,5%, iar contracandidatul său, Victor Ponta, a fost cotat la 48,5%.

Rezultatele sondajului IRES, difuzat de Digi 24 îl dădeau câștigător tot pe Klaus Iohannis, cu 51,6% la 48,4%, cu cât era cotat Victor Ponta.

Până și România TV, post aflat sub influența lui Sebastian Ghiță, a difuzat un exitpoll- ul CSCI, favorabil candidatului ACL: 51% la 49% Doar la Antena 3 și în sondajul SOCIOPOL, actualul premier a ieșit câștigător, cu 50,5%, iar CSCI, la 49,5%.

La închiderea ediției, PSD și ACL puseseră deja în funcțiune numărătorile paralele. În primul tur de scrutin, Victor Ponta a obținut 40,44% din voturi, iar Klaus Iohannis, 30,37%.

 


REZULTATE EXIT POLL alegeri prezidenţiale 2014, turul II. Află procentele lui Victor Ponta şi Klaus Iohannis de pe evz.ro


REZULTATE EXIT-POLL TURUL II şi  REZULTATE FINALE ALEGERI PREZIDENȚIALE, pe evz.ro

De asemenea, pe evz.ro poți afla cel mai simplu si rapid rezultatele votului din turul 2 de scrutin al acestor alegeri prezidențiale. Află pe evz.ro cum s-a votat în fiecare județ.

Rămâi pe evz.ro pentru a afla și cele mai importante știri ale acestor zile, declarațiile candidaților, incidentele electorale și rezultate alegeri prezidentiale 2014.

 
 

EVZ îţi prezintă cele mai importante ştiri şi analize despre alegerile prezidenţiale din 2014.  Cel mai bun portal de stiri va transmite in timp real rezultate turului 2 al alegerilor prezidentiale 2014.

EVZ.RO vă prezintă cele mai importante știri despre ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014.