Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis. Direcțiile cruciale de anul acesta: pandemia și economia. Când se vaccinează președintele
Klaus Iohannis. Direcțiile cruciale de anul acesta: pandemia și economia. Când se vaccinează președintele

Klaus Iohannis. Direcțiile cruciale de anul acesta: pandemia și economia. Când se vaccinează președintele

Klaus Iohannis, anunț important de la Cotroceni. Președintele a venit cu noi informații despre campania de vaccinare și despre pornirea economiei. Totodată, Iohannis a anunțat când se vaccinează.

Președintele Klaus Iohannis a venit cu noi informații privind campania de vaccinare, în prima conferință de presă susținută anul acesta.

„Suntem la începutul unui an extrem de important pentru dezvoltarea economică a României. Avem două direcții majore. Pe de o parte trebuie să stopăm pandemia, pe de altă parte trebuie să repornim în forță toate sectoarele economice și să începem reformele promise.

Viziunea mea și a echipei guvernamentale e să avem un buget centrat pe investiții și sprijinirea mediului de afaceri, cu care vom crea premisele unei creșteri economice sustenabile.

Este obligatoriu să înceapă un proces de resetare a statului, punând în centru accesul cetățeanului la servicii publice. Așadar, digitalizare și debirocratizare pe toate palierele”, a spus Klaus Iohannis.

„Am avut întâlniri cu miniștrii săptămâna trecută, avem o abordare comună. Reformele nu pot să mai aștepte, 2021 e anul în care trebuie puse bazele unei sănătoase reașezări a societății. Vaccinarea în masă reprezintă singura soluție pentru a ne întoarce cât mai rapid la normalitate.

Klaus Iohannis, despre campania de vaccinare: „Este esențial să reușească”

De succesul campanie de vaccinare depinde în mare măsură evitarea unor crize profunde și revitalizarea economiei. Este esențial ca această campanie de vaccinare să reușească, pentru a obține imunizarea populației la nivel național”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

„Le solicit tuturor autorităților să dea dovadă de implicare și de colaborare loială. Dacă reușim ca până în vară să vaccinăm un procent semnificativ din populație, eforturile tuturor vor fi răsplătite. Suntem încă departe de o incidență a cazurilor care să permită relaxarea restricțiilor”, a mai spus Klaus Iohannis.

În ceea ce privește scandalul despre schimările de directori, președintele Klaus Iohannis a declarat: „Am urmărit aceste chestiuni, e o acțiune care nu a fost pregătită din timp de Ministerul Educației. S-a știut că în mii de școli se termină mandatul directorilro pe 9 ianuarie. Cred că vom putea vorbi de o România normală abia după ce terminăm cu această pandemie: revenim la normalitate, organizăm concursuri cum scrie la carte. Ce s-a făcut acum a fost de azi pe mâine, la repezeală”. Întrebay când se vaccinează, Iohannis a spus că se va vaccina vineri, 15 ianuarie, și că o va face public.